WOT Lag - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-31-2004, 12:38 PM   #1
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2002
Location: Texarkana, Texas
Posts: 6,041
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Damemorder is on a distinguished road
Default WOT Lag

Is it normal? 'Cause it annoys me. I'll be cruising along and whomp it, I can count to 4 before It get power to the ground. What'* up?
Damemorder is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2004, 01:06 PM   #2
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 15,928
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BonneMeMN is on a distinguished road
Default

Is the trans hunting around? These trannnies don't have a physical kickdown cable do they.

Got any vid?
BonneMeMN is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2004, 02:42 PM   #3
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 15,928
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BonneMeMN is on a distinguished road
Default

Thought occured to me, what about Heaat soak? Is this only when heated up? I don't think there'* the torque converter problem, those started in 94 i believe.
BonneMeMN is offline   Reply With Quote
Old 07-31-2004, 06:04 PM   #4
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2002
Location: Texarkana, Texas
Posts: 6,041
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Damemorder is on a distinguished road
Default

After about 15 miles of driving around screwing with it,

I was low on tranny fluid, that'* was about 1/3 of the problem, have to find that leak at some point...

All of this at any speed over thirty, getting better with speed, The motor rev'* real slow up, then jumps ~100rpm, then I get my power.
Damemorder is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2004, 03:00 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2002
Location: Texarkana, Texas
Posts: 6,041
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Damemorder is on a distinguished road
Default

Alrighty, I was hopin it was something stupid so I could fix it before I autoX a scaled down Watkins Glen, But It'll have to wait.
Damemorder is offline   Reply With Quote
Old 08-02-2004, 12:14 PM   #6
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Aug 2003
Location: Salina, KS
Posts: 5,246
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TrueWildMan is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by BonneMeMN
Is the trans hunting around? These trannnies don't have a physical kickdown cable do they.

Got any vid?
Heh...I wish. On my '71 Torino, I just bent the rod and, voila, quicker kick-down response. heheh
TrueWildMan is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lag in first shift.... charliemax 1992-1999 1 01-03-2007 07:42 AM
extreme lag with AC on Custom88 Bonneville GXP/ Northstar Powered Cars 21 08-05-2006 02:13 PM
WOT lag/bog questions 1994ta 1992-1999 15 09-28-2004 08:40 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:17 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.