Those with SSE/SSEi Gauges... - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-02-2003, 11:26 AM   #1
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Location: Charlotte NC
Posts: 121
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Brian95Blown is on a distinguished road
Default Those with SSE/SSEi Gauges...

Does your info center blink on and off depending on temperature changes? On mine, the car and odometer dissapear and only the windshield is left on the display. and then it comes back. It'* never out for long, Is there a fix for this?
Brian95Blown is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2003, 11:32 AM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Aug 2003
Location: Salina, KS
Posts: 5,246
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
TrueWildMan is on a distinguished road
Default

Mine does the same thing. I'm thinking it'* a loose connection or corroded/oxidized connection.
TrueWildMan is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2003, 01:28 PM   #3
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

I'd pull the cluster, clean and reconnect all connections to it. If that doesn't work, pull it again and check all the connections between the layers of the cluster VERY carefully.
willwren is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2003, 01:33 PM   #4
Junior Member
 
Join Date: May 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SSEi95 is on a distinguished road
Default

Mine doesn't do that at all.

My old '89 Continental (aka:POS) had the digital dash. Every time it was colder than say 15^ it went flaky. It would turn on with the car and then fairly quickly turn off. After the heater in the car started to kick in and warm everything up it would come back on and stay on...weird.
SSEi95 is offline   Reply With Quote
Old 10-02-2003, 06:07 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

Very common SSE/SSEi problem. I had it myself.

http://www.bonnevilleclub.com/techinfo/?article=56
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 10-03-2003, 01:10 PM   #6
Senior Member
Posts like a Northstar
 
Join Date: Jan 2002
Location: southern California
Posts: 538
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
billha is on a distinguished road
Default

I had that problem too, but only on my '92, not on my '93. On my 92, it only affected the driver info display but not the compass or gages or lighting. When it acted up, the FL driver info display would flicker and show only parts of the car outline, no odometer numbers or anything else, until the car warmed up. It was annoying to say the least...if a warning/error were to occur while the display was malfunctioning, the driver would never know it.

I pulled the cluster and reconnected it and the problem has been gone for the last few years, with the exception of maybe once or twice in the last 6 months.

If it happens again, rather than removing the cluster again I think I'll just try to reach up under the dash and press the connector on the back without removing anything...it'* worth a try.
billha is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2003, 06:49 PM   #7
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Jul 2003
Location: toronto
Posts: 99
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
bonneville1992 is on a distinguished road
Default

i had that happen the other day, the odometer part was flickering. only has done it once so far.
bonneville1992 is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2003, 11:50 PM   #8
Senior Member
Posts like a Corvette
 
Join Date: Apr 2003
Location: Monticello, Minnesota
Posts: 1,520
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
CraZyDriVer868 is on a distinguished road
Default

happening to my car now too...
CraZyDriVer868 is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2003, 06:09 PM   #9
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 2,409
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
acg_ssei is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by fuddyduddy121
Very common SSE/SSEi problem. I had it myself.

http://www.bonnevilleclub.com/techinfo/?article=56
Yes; that'* the article I wrote about it, and what you're describing is that same problem. A careful disassembly and reassembly should be all you need.
acg_ssei is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Gauges are frozen in 2003 SSEI sseilmnop 2000-2005 19 02-24-2011 08:01 PM
2000 SSEi gauges GregR906 2000-2005 10 03-19-2010 01:37 AM
92 SSEi Gauges going crazy 64coupedeville 1992-1999 2 08-17-2009 10:50 PM
92 SSE gauges are wacky............. awsomeears 1992-1999 3 10-01-2006 04:09 PM
those of you with driving lights on SSE or SSEi harofreak00 General GM Chat 35 12-17-2004 10:34 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:53 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.