starting problems - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-06-2005, 03:14 PM   #1
Senior Member
Certified Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 19,756
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1993 SLE is on a distinguished road
Default starting problems

this has happened a few times over the past few days. I leave the Car sit overnight or a few hours, and the car has a REEEALY hard time starting. (Other times the car fires right up) I turn the key all i get is clicks but it tries to start, Fuel pump is kicking on ( i get the clicking sound then the car turns over a few times but doesnt fire). All gagues light up properly

It did it this morning the car finally started but it the car was going crazy ( ding, ding, ding) really fast after the car was started ( parking brake was on) pulled the parking break the dinging stopped

things that i have checked

Battery voltage 12.5-12.7 when the car is off
Battery Voltage 14.6-14.7 then the car is on
No Corosion on the battery terminals
No SES light
No security light

things it could be?? I was thinking like the P/N switch or the starter taking a crap, (Prolly not the satrter)

any suggestions? this isnt a major problem but i want to find the cause
1993 SLE is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2005, 12:29 AM   #2
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Sep 2004
Location: Pennsylvania
Posts: 85
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BonnieBusiness is on a distinguished road
Default

goin to check w/ the father to see what our problem was maybe catch up w/ u online lata.

will definitly post for anyone else who may need this info in the future
BonnieBusiness is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2005, 01:14 AM   #3
BANNED
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
banned3800 is on a distinguished road
Default Re: starting problems

Quote:
Originally Posted by 1993 SLE
this has happened a few times over the past few days. I leave the Car sit overnight or a few hours, and the car has a REEEALY hard time starting. (Other times the car fires right up) I turn the key all i get is clicks but it tries to start, Fuel pump is kicking on ( i get the clicking sound then the car turns over a few times but doesnt fire). All gagues light up properly

It did it this morning the car finally started but it the car was going crazy ( ding, ding, ding) really fast after the car was started ( parking brake was on) pulled the parking break the dinging stopped

things that i have checked

Battery voltage 12.5-12.7 when the car is off
Battery Voltage 14.6-14.7 then the car is on
No Corosion on the battery terminals
No SES light
No security light

things it could be?? I was thinking like the P/N switch or the starter taking a crap, (Prolly not the satrter)

any suggestions? this isnt a major problem but i want to find the cause
It seems like you are heading in the right direction to me... Starter solenoid could be going bad or possibly the starter brushes are getting worn out... And its possible that the neautral saftey switch is going bad...

Start the car in Neautral a few time and see if the problem still exists...

__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
banned3800 is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2005, 04:28 PM   #4
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Sep 2004
Location: Pennsylvania
Posts: 85
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BonnieBusiness is on a distinguished road
Default

spoke to the head bonneville owner, he would have to agree w/ jr's3800

amanda said that it was doin it when it had gotten fairly cold over the weekend, my father said that when our car was havin a similar problem it was more noticable when it was cold and then the started eventually went.

that doesn't necessarly mean that is the problem but that is the general idea of what happened w/ our bonn, (hope we can catch up online tonight i have been fairly busy the last couple days)
BonnieBusiness is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2005, 04:31 PM   #5
Senior Member
Certified Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 19,756
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1993 SLE is on a distinguished road
Default

well it also happened yesterday when it was about 80. i havent started the car today but i might get a video of it
1993 SLE is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2005, 04:37 PM   #6
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Sep 2004
Location: Pennsylvania
Posts: 85
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BonnieBusiness is on a distinguished road
Default

don't know that info can help then if it happened when it was warm out,

get us a video i will get my father to check it out when u post it, he would be able to tell if that is what happened when our started went
BonnieBusiness is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2005, 05:05 PM   #7
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Robbinsdale, MN
Posts: 15,408
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
MOS95B is on a distinguished road
Default

Check for corrosion at the other end of your battery cables
MOS95B is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2005, 05:16 PM   #8
Senior Member
Certified Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 19,756
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1993 SLE is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by MOS95B
Check for corrosion at the other end of your battery cables
already checked everything
1993 SLE is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
intermittent weird starting/not starting.... HELP!! jaye22 Everything Electrical & Electronic 15 04-14-2017 08:10 PM
Problems, Problems, Problems... swartlkk 2000-2005 2 11-04-2005 08:57 PM
problems, problems, problems big_boss2010 1992-1999 15 04-25-2004 09:05 PM
Problems starting... natescovel 1987-1991 3 07-26-2003 08:35 PM
One or more problems with starting. dspman67 1992-1999 6 04-22-2003 06:36 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:38 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.