Searched and couldnt find this problem - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-10-2007, 07:28 PM   #1
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Golfvette is on a distinguished road
Default Searched and couldnt find this problem

I'm frustrated on this one..... I will be cruising along the highway and all of a sudden the "RPM'*" will jump up 500 rpm'* and then go back down. Also sometimes it will do the same thing sitting at a light and it will stall. The car always starts back up and has plenty of power. The engine runs great until this happens. I've replaced battery, alternator and O2 sensor. After searching some threads...Could it be the computer or maybe corroded battery cables? Please Help.
Golfvette is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2007, 07:33 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jan 2005
Location: Montevideo, MN MWBF '05, '06, '07 WCBF '06 '07 survivor
Posts: 3,882
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sonoma_zr2 is on a distinguished road
Default

welcome to the club, and could you put some info into your signature (make, model , year etc)

sounds like a vacuum problem
sonoma_zr2 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2007, 07:38 PM   #3
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Golfvette is on a distinguished road
Default

I've checked all the vacuum lines and some were split and dryrotted, so I replaced the bad one'*. Forgot to include that in my thread.
Golfvette is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2007, 07:59 PM   #4
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Golfvette is on a distinguished road
Default

Sorry can't figure out how to change member profile...Iam new. 1995 Bonneville 174,000 miles, Block has about 50,000.
Golfvette is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2007, 09:10 PM   #5
BANNED
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
banned3800 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Golfvette
Sorry can't figure out how to change member profile...Iam new. 1995 Bonneville 174,000 miles, Block has about 50,000.
Clean the battery cables first...

When the stall happens does the car always restart?


Also as a test on a cooler day, Start the car and just let it idle... If it stall out, start it again and see if it will stall again..

__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
banned3800 is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2007, 09:25 PM   #6
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Golfvette is on a distinguished road
Default

I've cleaned the battery cables......I wonder if I should just replace them? The car always restarts after the occasional stall. Engine runs great except once in a while. I've noticed it happens more when its hot outside then when its not, could be coincidental. The reason why I replaced O2 sensor was because a mechanic told me there was a code for rich mixture....FYI.
Golfvette is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2007, 09:54 AM   #7
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

To change your profile. Look up to the right..near the red car.....click on "Profile" then within the profile..add your year and model to the signature area of the profile.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 10-11-2007, 01:27 PM   #8
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Feb 2004
Location: CT
Posts: 2,099
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
SSEBONNE4EVA is on a distinguished road
Default stall

When my car did that it was the ICM connector that was corroded. On intermitten cases like yours its best to remove all sensor connectors, terminals, grounds, and clean them, sometimes putting them on and off several times re-establishes a good contact.
I have also seen crank sensors cause this when getting hot. The fuel pressure and regulator should also be checked.
SSEBONNE4EVA is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UIM/LIM gasket questions (yes, I have searched and read some) Maximus 2000-2005 44 03-03-2011 08:27 AM
I have searched and searched... TrueWildMan Lounge 2 03-08-2007 02:34 PM
I've Searched and Search my trunk for Remote Lines... itsnitro Audio (and aftermarket electronics) 2 09-18-2005 03:48 PM
All searched out... exhaust ideas for Frankenbonny randman1 Performance, Brainstorming & Tuning 12 07-21-2005 09:46 AM
just when i thought i couldnt find any more room FiReDeViL Your Ride: GM Pictures & Videos 18 07-03-2004 05:18 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:45 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.