Runs then slows then stalls - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-03-2009, 09:32 PM   #11
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
RobertS is on a distinguished road
Default

I tried after you told me to pull the O2 , the battery is getting weak, cranking and not starting,
as i said before came home from work, started up fine, ran for 10-12 mins then started to act as it wasn't getting fuel,so we go back to is it getting fuel, did we do right? my neighbor from the get go said it was fuel pump, but i respect your guys opinion,this is had to figure out , i wanted to pull O2
but rained and dinner and getting dark, ALSO when car was running on saturday after stalli backed in driveway,so nose of car pointing down slight slope of my driveway with gas tank at top of drive is the car getting some fuel from downslope during daytime then i come home, run for 10 mins then stalls
RobertS is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 09:52 PM   #12
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
RobertS is on a distinguished road
Default

sorry for lengthy replys, trying to figure out problem with work car and to help with stress with bumin a ride with neighbor, I have replaced plugs, pulled coils wiped off,found no damage or possible stresses,checked for fuel in lines, unable to keep running to pull off O2 will do that tomorrow,Is it possible for blown fuse to fuel pump,unable to check it cant find, is this a possibilty?
RobertS is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 10:07 PM   #13
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
RobertS is on a distinguished road
Default

my last shot tonite went to start,cranks over numerous times, but not able to run, I haven't had any problems uptill now, just the normal wear and tear, oil,plugs, my only concern leading up to this is we have had 16 straight days of rain 1-2-" per day here in Florida, 196,000 miles on this car and still trying to be a junior mechanic,thanks for all your advice i will update tomorrow before NBA finals-ORLANDO
RobertS is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 11:27 PM   #14
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
RobertS is on a distinguished road
Default

where is the fuel pump relay?the dash?
possible solution?
RobertS is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 11:42 PM   #15
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

That should be in the right hand panel. That'* located behind the glovebox.

Name:  P1260005.jpg
Views: 6
Size:  97.0 KB
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2009, 09:44 PM   #16
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
RobertS is on a distinguished road
Default

Today came home,swapped out fuel pump relay with other fuse,started ran for about 2 mins then stalled, started again run muffled for 30 secs.stalled,
so I pulled off O2 sensor like you said ran for 1-2 mins then started fluttering had to pull throttle to keep it running,very loud while running
So I have put on new plugs,pulled O2 sensor, checked F.Pump relay, i need to replace some rubber boots to air lines this weekend,i''ve also noticed NO fuel coming out of fuel lines-(disconnected) is that NORMAL????? No corrosion on coils, I will check them this weekend as demostrated!

Do you guys have any other checks or solutions? Thanks for your input and help since this hasn't worked should i replace fuel pump?
RobertS is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2009, 10:55 PM   #17
Senior Member
True Car Nut
 
Purplehazeir's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Arlington, WA
Posts: 7,979
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Purplehazeir is on a distinguished road
Default

When was the fuel filter last replaced? Sounds like you are getting starved for fuel.
Purplehazeir is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 06:49 PM   #18
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
RobertS is on a distinguished road
Default

probably 2yrs ago, thats a simple fix will try tomorrow

any other suggestions? THANKS
RobertS is offline   Reply With Quote
Old 06-06-2009, 05:54 PM   #19
Senior Member
Posts like a 4 Banger
 
Join Date: Dec 2007
Location: Vancouver, Canada
Posts: 116
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
incognegro is on a distinguished road
Default

my car had the same symptoms, i changed the fuel pump and now it runs great again, the fuel pump filter was so gummed up i'm surprised it was able to suck any juice at all, which is probably what helped kill it, probably wouldn't hurt to look at, it'* not too hard a job to drop the tank just be careful separating the lines if you do it...good luck!
incognegro is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2009, 10:52 AM   #20
Junior Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: May 2009
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
FireCapt.421 is on a distinguished road
Default

For what it'* worth.....my 94 bonny SE had similiar symptoms. Before you start the car turn the ignition key to on and listen for the slight humming sound of the fuel pump. If you don't hear it...it may be a fuel pump issue. You can check the fuel pressure with a gauge that hooks into the valve on the fuel rail. Don't start buying/replacing items on a whim...it will get very expensive. Been there done that!!! Use deductive reasoning to rule out what works what doesn't work. Start at is the car getting fuel ? (fuel pump, fuel filter) then is the car getting spark ? and so on. Mine ended up being an ignition control module and a knock sensor. Good luck!!
FireCapt.421 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Runs like a charm.....Then Stalls....No Spark.....No Fire 94cutty Oldsmobile 15 08-17-2013 05:47 AM
Buick 3800 barely runs on cold start...then runs fine racer42 General GM Chat 3 03-04-2011 01:13 AM
A/C Problems - Cold then HOT then Cold then Hot!!!!! nick s 1992-1999 13 04-22-2006 11:40 AM
1990 Bonneville SE, intermittently stalls, runs rough BREWSKI1 1987-1991 11 02-13-2005 12:49 PM
A/C FAN SLOWS DOWN rd 1992-1999 8 09-01-2003 08:06 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:11 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.