Rough Start Up??? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-24-2008, 07:10 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
dcbatz's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dcbatz is on a distinguished road
Default Rough Start Up???

Hello ??? 98 SLE. Just changed a bunch of wiring going to O2 rear sensor and other componets. Its been running great for about 3 weeks and finally passed emisions test. I also changed a wire that goes to an injector plug that broke down internally. And I changed the wire that goes to the injector fuse (pass side) and goes to where the hot wires out of the injector meet.

I have noticed lately when you first start it up it supperterd slightly. And sometimes when you first start it up and accelerate it would stall (only did that 4 times in last @ month). Now today the sputtering was noticeable. And when getting on highway, it threw the dreaded random misfire code (I rather a specific cylinder or injector) I can diagnose it easier. I came home and tested the restistance in each coil and the top two were @ 6.8 and the bottome @ 6.4. Is that close enough. I have another I could swap in but don't want to start stabbing in the dark. Should I check the ground buss terminal-is there one on the pass side and if so could that cause these symptoms??? Ugh where to begin. Could it be also an EGR gasket bad causing bad pressure??? THANKS ANYONE & EVERYONE!! David B
dcbatz is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2008, 07:52 AM   #2
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Hi Dave...

With what you wrote, I'm sure you realize it could be anything. Let'* go through the basics and work our way up.

Those coils are close enough for what is needed. I'm going to assume with all the work you've recently done that the plugs and wires are fresh. The #4 and #6 plug wires should be checked to ensure they aren't touching the O2 wiring.

How many miles on the car? Any idea if the upper intake has ever been changed? (Has date codes on top of it) Any idea if the fuel pressure is good? Please pull the vac line off the regulator and double check for any fuel in it.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Start/Rough Start mblaze Bonneville GXP/ Northstar Powered Cars 1 05-20-2010 10:18 PM
Occasional rough(ish) start normal? scottydl 1992-1999 3 04-16-2004 08:51 AM
Need Help - Rough Start, Bad Voltage toxictelevision 1992-1999 3 04-14-2004 02:29 PM
Ignition/fuel problem (hard start/stalls/rough idle) 1992 trofeo 1992-1999 43 04-02-2004 05:24 PM
Rough start and then no start maxdadog 1992-1999 4 01-07-2004 10:18 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:04 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.