Parking and instrument panel lights issue - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-30-2010, 02:00 PM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
FordMan77 is on a distinguished road
Default Parking and instrument panel lights issue

95 Bonne SE. Pull the headlight **** out one stop and no park/IP lights. Press on the brake pedal and they show up.

After searching posts here it appears it can be 1 of 2 things, either a burnt up headlight switch or problem on the ground buss. Anything else it could be? Everything else works fine, and when I pull the **** all the way out I get all lights and the IP lights up as it should.

Jay
FordMan77 is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2010, 03:21 PM   #2
Senior Member
Posts like a Corvette
 
Nighthwk12's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Jersey Shore
Posts: 1,511
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Nighthwk12 is on a distinguished road
Default

I'd check those two first.
Nighthwk12 is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2010, 03:29 PM   #3
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
FordMan77 is on a distinguished road
Default

Replaced the headlight switch. The harness was slightly melted, but all pins stayed in the harness. I now get parking lamps/IP lights when I pull the **** out one stop. So all good there.

Checked the drivers side ground bus and it'* as clean as the day it was built. Haven't done the pass. side yet.

I still get the IP lights coming on when I press the brake pedal though. Assuming I don't find anything wrong with the pass. side ground buss, what would be next? Bad brake light switch? Seems like every time I press the brakes there is something grounding out and causing the IP to light up.
FordMan77 is offline   Reply With Quote
Old 12-31-2010, 05:39 PM   #4
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 87
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
FordMan77 is on a distinguished road
Default

Figured it out! After taking a close look at the inner brake light socket I noticed that the metal tab that presses against the side of the base of the bulb was loose and not making good contact. Pulled the bulb, bent the contact back out and boom! Brake lights work as they should and the IP no longer lights up until I want it to.

Jay
FordMan77 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Instrument Panel Heat Issue - 2004 GXP BlackGXP Everything Electrical & Electronic 3 08-15-2009 11:38 PM
2001 SSEI Instrument panel lights ppowell1983 2000-2005 5 04-13-2008 09:52 PM
instrument panel lights ga93sle Detailing & Appearance 9 08-01-2007 11:47 AM
Headlight Switch Question - No Instrument Panel Lights LeifW Everything Electrical & Electronic 10 03-08-2006 10:11 AM
instrument panel lights out ly41181 1992-1999 14 05-13-2003 02:06 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:53 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.