Oil Pressure question Problem/ Need Help - Page 3 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-28-2007, 05:25 PM   #21
BANNED
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
banned3800 is on a distinguished road
Default

Thats good oil pressure... I'd replace the sending unit

__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
banned3800 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2007, 05:50 PM   #22
Senior Member
Posts like a Camaro
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chi-Town
Posts: 1,116
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Boreas is on a distinguished road
Default

Replace the sender and you are good to go. And lets see about that other sensor you say is dangling.

EDIT: You have a 95 SE? Pressure should be around 60 PSI at 1850 RPM according to my AllData.
Boreas is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2007, 06:15 PM   #23
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 106
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
wf2tm51 is on a distinguished road
Default

yeah replaced sending unit and my idle Psi is a fraction of the needles width over 40 at 200 so it looks like that is taken care of as for the other sensor thing I'm working on getting the pictures up right now be patient i ain't the best at computers
wf2tm51 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2007, 06:26 PM   #24
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 106
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
wf2tm51 is on a distinguished road
Default

guys need detailed directions to post pics i dont understand how the pic has to exist on the internet how do i make this happen[/url]
wf2tm51 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2007, 06:34 PM   #25
Senior Member
Posts like a Camaro
 
Join Date: Aug 2004
Location: Chi-Town
Posts: 1,116
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Boreas is on a distinguished road
Default

Boreas is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2007, 02:05 PM   #26
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SonofaBonny is on a distinguished road
Default

Not trying to Hijack this thread, but just didn't want to start a new one if this one can answer my question. I am having the almost identical problem as he is, except my needle actually does drop to the red and sets off the alarm ding when sitting at a red light. I do have an Orange Fram filter, and I also have a new sending unit. Dad says the sender was replace less than 6 months ago and was working fine prior to my current problem.

So did the sender fix wf2tm51 problem? If my unit is new, is the Fram most likely the prob? Is there a way to tell if it failed when i remove it?

Like I said I'm not trying to hijack, but I know you guys like to keep it clean around here. thanks
SonofaBonny is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2007, 05:20 PM   #27
BANNED
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
banned3800 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by SonofaBonny
Not trying to Hijack this thread, but just didn't want to start a new one if this one can answer my question. I am having the almost identical problem as he is, except my needle actually does drop to the red and sets off the alarm ding when sitting at a red light. I do have an Orange Fram filter, and I also have a new sending unit. Dad says the sender was replace less than 6 months ago and was working fine prior to my current problem.

So did the sender fix wf2tm51 problem? If my unit is new, is the Fram most likely the prob? Is there a way to tell if it failed when i remove it?

Like I said I'm not trying to hijack, but I know you guys like to keep it clean around here. thanks
I will tell you to ditch the FRAM.... May not be the whole issue, But its a very cheap replacement...

And what sender was used? Parts store sender or AC Delco?

__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
banned3800 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2007, 09:43 PM   #28
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 88
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
birchymm is on a distinguished road
Default

Delco
birchymm is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3.8 V6 oil pressure so high blowing theseals out of filter? need help?? Jdhunts General GM Chat 15 10-11-2013 08:23 AM
1995 SE--burning oil, low oil pressure gauge. AeroCoupeSS87 1992-1999 2 12-10-2007 09:52 PM
Low oil pressure. Thicker oil? J Wikoff 1992-1999 71 06-08-2006 11:54 AM
Low oil pressure sensor in oil pan... Bob Dillon 1992-1999 9 05-11-2006 09:23 AM
Need help ! Funky oil pressure gauge! the1boss 1992-1999 1 05-29-2003 11:12 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:17 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.