No SES Light or stored codes... stumbles bad - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-27-2009, 07:41 PM   #1
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
technologic80 is on a distinguished road
Smile No SES Light or stored codes... stumbles bad

My Dads 92 Bonneville (227,000 miles) that is currently is my garage, awaiting cradle bushings, runs GREAT when cold. No stumble, great accel, etc. No SES light is on, and when I checked with my OBD1 scanner, no codes came up.

Once it hits closed loop (when the t-stat opens), it starts running like crap. It will stumble upon accel, the idle will lope slightly, and the fumes smell very rich. I could barely get the car up the ramps tonight to change the oil. It would chuggle and sputter and I was afraid to give it 'too much gas' as to drive OVER the ramps, but you get where Im going with this... it chuggles really bad under accel but only when HOT.

I turned the car off, took off the air cleaner hose that goes to the air filter, and the throttle body 'smoked' for about 10 minutes!! It smelled like nail polish remover, I dont know if that has any correlation here but the smell took me off guard.

My Dad replaced the MAF about a year ago with a junkyard one. No coolant has disappeared at all and I pulled 3 of the plugs - they are still gapped around 60 thousandths. I replaced the plugs about 2 years ago (he doesnt drive much, LOL) but I cant remember the last time I replaced the plug wires.

Does this sound like a bad MAF? Bad wires?
technologic80 is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2009, 09:00 PM   #2
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

I'm wondering what'* causing the smoke to come out of your intake and why it smells like nail polish remover???

How come you didn't pull the other 3 plugs? Check for wetness when you do.

Take your air cleaner hose off and open up your throttle body plate, shine a flash light inside. Let us know what you see. We are hoping to NOT find coolant inside.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 12-27-2009, 11:01 PM   #3
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 21
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
technologic80 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Mike1995 View Post
I'm wondering what'* causing the smoke to come out of your intake and why it smells like nail polish remover???

How come you didn't pull the other 3 plugs? Check for wetness when you do.

Take your air cleaner hose off and open up your throttle body plate, shine a flash light inside. Let us know what you see. We are hoping to NOT find coolant inside.
I will tomorrow. When I took it off earlier, the MAF mesh honeycomb thing was in the way, so I couldnt see past. I tried taking the MAF off completely, but one screw was being stubborn and I didnt feel like stripping the head off.

I maintain the car, and havent added antifreeze ... geesh I dont remember the last time I did. Its right on the FULL mark still... actually alittle above... last time I flushed it I think I overfilled the reservoir just in case the system burped.
technologic80 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ON and OFF ABS light with no codes stored DeathDealer Oldsmobile 13 03-29-2013 02:15 AM
Stored Codes or Purge Solenoid issue? Silver_Slayer 2000-2005 2 02-03-2010 11:42 PM
BCM stored error codes SignOfZeta 1992-1999 6 01-13-2010 12:34 PM
Codes from SES light in my '94? TDS-94SSEi 1992-1999 12 04-03-2006 09:32 AM
SES light on but no codes stored! Help. suctoes 1992-1999 11 11-27-2005 03:32 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:46 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.