New MAF sensor...Boost guage seems screwed up - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-21-2008, 04:22 PM   #1
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Outside of the City
Posts: 142
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Water 97SSEi is on a distinguished road
Default New MAF sensor...Boost guage seems screwed up

Got a new MAF sensor put in, in my 97 SSEi, and now the boost gauge seems wierd. It doesnt seem to move much, not near as much as it did before. I'm thinking maybe they put a MAF sensor for a non-supercharged 97 bonne in, is that possible? Also sometimes my RPMs drop way down to like 800 after revving the engine. Any ideas?
Water 97SSEi is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 04:36 PM   #2
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 12,432
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
J Wikoff is on a distinguished road
Default

The boost gauge is not tied to the MAF sensor. I'd check for vacuum leaks in the lines leading to your MAP sensors.
J Wikoff is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 05:38 PM   #3
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Outside of the City
Posts: 142
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Water 97SSEi is on a distinguished road
Default

I was going somewhere when i typed it lol, i forgot to add some stuff. Ok first, during idle it seems normal, but its only when you punch the gas that you hear this wierd noise and then after you let off the gas, the RPMs will drop way down to like under 1000 and there is an odd sound. Also the check engine light DOES NOT go on. My dad thinks it something with the supercharger.

When I had it in the shop recently, they put on a new MAF sensor, replaced some wires that connect to the MAF sensor, also we cleaned out the intake and put in a new air filter. Is it possible something didn't get reconnected right or something, cause it started doing this right after we put the car all back together.
Water 97SSEi is offline   Reply With Quote
Old 04-21-2008, 11:08 PM   #4
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2007
Location: Outside of the City
Posts: 142
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Water 97SSEi is on a distinguished road
Default

If I can, I might try to take a video with sound tomorrow.
Water 97SSEi is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Boost Control Solenoid Maintenance and Boost Control Actuator Test for low Boost* Toddster Trouble shooting + Test Procedures 0 03-21-2009 07:24 PM
Sensor for boost guage? JoeST 2000-2005 5 04-14-2008 10:49 PM
Temperature Guage and Oil Guage stuck!!!!! Str8pimpin 1992-1999 4 10-13-2004 05:38 PM
Low boost reading on guage jgs11 Forced Induction 13 04-08-2004 04:33 PM
Boost guage....What The ratmfan2118 1992-1999 12 02-08-2003 02:29 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:46 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.