HUD question - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-13-2005, 01:07 AM   #1
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Location: Lethbridge, Alberta, _______Canada._______ West Coast Bonneville Fest ___05,06,07 Survivor___
Posts: 8,134
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SSEimatt93 is on a distinguished road
Default HUD question

Does anyone know how to re attach or adjust the cable on a 93 HUD set up, i havent removed any of the dash yet, but i do know this is the problem, if i sit WAY up and look down i can see it reflecting the speed and what not, just cant adjust it, feels like nothing is hooked up to the slider bar adjuster on the dash..
anyone have any insight on this one?
SSEimatt93 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2005, 01:09 AM   #2
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

Nobody to my knowledge has messed with the cable. I'd certainly tackle it from the dash end for starters though.

If it comes to getting parts, I THINK the cable disappeared in 96, and went electrical.
willwren is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2005, 01:11 AM   #3
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: May 2003
Location: Lethbridge, Alberta, _______Canada._______ West Coast Bonneville Fest ___05,06,07 Survivor___
Posts: 8,134
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
SSEimatt93 is on a distinguished road
Default

well, its worth a look, if not , will remove the HUD cover, and permanetly adjust the HUD and somehow lock it in place lol....whatever works right?
lol
thanks Bill
SSEimatt93 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2005, 01:11 AM   #4
Junior Member
 
Join Date: Mar 2004
Location: Purgatory
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
harofreak00 is on a distinguished road
Default

its just a wire with a ball on the end that snaps onto the switch...hopefully thats the problem...

i dont know of an adjustment...it should be set perfect once its connected
harofreak00 is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2005, 11:58 AM   #5
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by harofreak00
its just a wire with a ball on the end that snaps onto the switch...hopefully thats the problem...

i dont know of an adjustment...it should be set perfect once its connected
Not sure if we're talking about the same thing, but mine is PURELY mechanical, and has no switch.
willwren is offline   Reply With Quote
Old 03-13-2005, 02:14 PM   #6
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 2,409
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
acg_ssei is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by willwren
Quote:
Originally Posted by harofreak00
its just a wire with a ball on the end that snaps onto the switch...hopefully thats the problem...

i dont know of an adjustment...it should be set perfect once its connected
Not sure if we're talking about the same thing, but mine is PURELY mechanical, and has no switch.
I think we're talking about the same thing. On the '93 HUD control panel, besides the pushbutton metric/Imperial unit selector, there are two sliders. The brightness control slide really is a switch (okay, a slide dimmer with an Off position at the bottom), but the position slide is one end of a Bowden cable, like the brake cable on a bicycle, where the outer casing is clamped down at both ends, and the inner core is pushed or pulled by the slide control to move whatever is attached to the other end.

You'll need to pull the HUD control panel out to look at the cable mount. If its casing is secure and the inner core slides back and forth the way it should, your problem is up at the other end, at the display unit. I haven't had to work on mine so I can't say which end is more likely to have the problem.
acg_ssei is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HUD without HUD...Q's... tlsheff Everything Electrical & Electronic 10 03-26-2009 07:47 AM
HUD Windshield vs NON-HUD Windshield Hans General GM Chat 15 09-16-2007 11:10 AM
Problems with my 92 SSEi (aka 92 SSEi HUD question) StangAddict 1992-1999 28 08-23-2005 11:12 PM
Speedo vs HUD willwren 1992-1999 32 07-09-2003 09:00 PM
Simple HUD help.... Drifter420 General GM Chat 13 08-21-2002 09:21 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:11 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.