HELP....PLEASE!!!!!!!!!!!!!!!! Cranks...won't start. - Page 3 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-23-2003, 09:59 PM   #21
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

Yeah, those are helpful - just use PM and nobody else can see it.
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2003, 01:44 AM   #22
Junior Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: LI NY
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
leadnbrass is on a distinguished road
Default

Sorry about the post...just trying to help, I guess a car thief could use it but doubt they have forty minutes to waste ...Matt

By the way tonyg did it work for ya???...
leadnbrass is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2003, 01:45 AM   #23
Senior Member
Expert Gearhead
 
Join Date: Dec 2002
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 20,892
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Jim W is on a distinguished road
Default

Good point Matt, but either way, better to be safe then sorry
Jim W is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2003, 09:04 AM   #24
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Long Island, NY
Posts: 69
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
tonyg is on a distinguished road
Default

Here is a list of parts changed.

Crank Sensor, computer, ignition module,new battery (for the heck of it)

Things checked (and checked out good) Fuel pressure, all ground points and power points. Spark is good too. The car simply loses injector pulse after starting. I went over to see him this morning and he had every schematic for the car laid out on his desk and he is starting to run out of ideas.
tonyg is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2003, 02:36 PM   #25
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Long Island, NY
Posts: 69
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
tonyg is on a distinguished road
Default

Okay...we're ready for more suggestions..I don't care how obscure the suggestions are either. Shout em out if ya know em!!!
tonyg is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2003, 02:41 PM   #26
Senior Member
Expert Gearhead
 
Join Date: Dec 2002
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 20,892
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Jim W is on a distinguished road
Default

Checked the injectors? pumps? I'm stumped too, when it fires up how long does it stay on for before dying?

Fuel deliver is all good so, could be internal engine problems at idle? can you rev in neutral at all?

Shots in the dark I suppose
Jim W is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2003, 02:45 PM   #27
Senior Member
Expert Gearhead
 
Join Date: Dec 2002
Location: Mississauga, Ontario
Posts: 20,892
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Jim W is on a distinguished road
Default

Any indication of engine knock before the problem occured?
Jim W is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2003, 09:05 AM   #28
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Long Island, NY
Posts: 69
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
tonyg is on a distinguished road
Default

So far everything you guys have asked us to check has checked out good.
tonyg is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2003, 04:23 PM   #29
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2003
Location: Long Island, NY
Posts: 69
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
tonyg is on a distinguished road
Default

no more ideas....huh???
tonyg is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2003, 04:49 PM   #30
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 2,409
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
acg_ssei is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by tonyg
Here is a list of parts changed.

Crank Sensor, computer, ignition module,new battery (for the heck of it)

Things checked (and checked out good) Fuel pressure, all ground points and power points. Spark is good too. The car simply loses injector pulse after starting.
Is there a _camshaft_ sensor as well? (I don't know offhand; I never had to get this deep into my engine.)

Also, besides the relays in the Maxifuse/Relay center, have you also pulled and checked each of the Maxifuses that sit above the relays, under those rectangular dust covers? Maybe something got dislodged.
acg_ssei is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1998 Chevy 1/2T 2wd 5.7 cranks but won't start Dougmeyers63 GMC/Chevrolet Truck/SUV 1 05-04-2015 05:41 PM
93 bonneville, engine cranks, but it won't start up mnalep 1992-1999 6 01-03-2006 09:27 AM
Cranks but won't start 95naSTA 1992-1999 9 12-22-2005 11:13 AM
94 SSEi cranks but won't start... SynthDude2001 1992-1999 37 01-20-2005 01:57 PM
88 Bonneville cranks but won't start bufordberry 1987-1991 6 07-07-2004 11:37 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:02 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.