help cant seem to fix problem - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-07-2010, 01:45 AM   #1
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
cab101584 is on a distinguished road
Question help cant seem to fix problem

Hello everyone I am having a problem with rough idle when I start my car but after I drive it goes away I checked and cleaned the grounds I replaced the manifold gaskets lower and upper and uppper intake manifold checked for vacuum leaks and replaced connections and some bad lines and replaced pcv and new plugs and wires and a new battery and new battery cables I had dtc p0171but it hasn't came back on since all the work I did its only been a day and a half but I still have the problem like I said after I start to drive it acts like it don't wanna go then its fine and I replaced my injectors and checked fuel pressure and its fine and by the way the car is a 1998 oldsmobile lss non supercharged if anyone has any answers or thoughts your help will greatly apprecitated
cab101584 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2010, 02:12 AM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Jonpro03's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Danville, Illinois
Posts: 2,469
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Jonpro03 is on a distinguished road
Default

What was your fuel pressure? Was there any gas in the vacuum line that goes to the FPR?
Jonpro03 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2010, 06:23 AM   #3
Senior Administrator


Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,638
Thanked 991 Times in 770 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Possibly MAF is dirty or throttle position sensor.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2010, 08:13 AM   #4
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
cab101584 is on a distinguished road
Default

The fuel pressure is at 50 on the gauge and I changed the fpr because I smelled gas in the vaccum line and as for the maf I cleaned it with the crc cleaner and it didn't get better and I unplugged it to check if it was bad and I thought it ran normal but when I drove it and hit the brakes the car would just cut off like all the power got taken from it is that normal when u drive with no maf
cab101584 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2010, 08:40 AM   #5
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Remove the throttle body and clean it. Also check the idle air control. My guess it that'* the problem.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2010, 09:06 AM   #6
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

You mention P0171, were or are there any other codes that were read?

(Dan...I'm already thinking EGR tube)
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2010, 09:56 AM   #7
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Kind of thought that myself, but wanted to check the IAC. To check the EGR tube he needs to remove it and visually inspect it. And doing that risks damaging it.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2010, 10:40 AM   #8
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
cab101584 is on a distinguished road
Default

I have done all that cleaned the tb when I did the intake his weekend checked thhe egr tube and it was fine I didn't have any other codes and it hasn't came up again but like I said its een gone for a day in a half so it might come back I cleaned the iac and even tried changing it for a spare one off a junk car and no change at all I tried to list everything I did its pretty much everything anyone said to try about p0171 I wanted to make sure nothing else could cause it so I'm really stumped
cab101584 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2010, 10:42 AM   #9
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 14
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
cab101584 is on a distinguished road
Default

What about the maf should the car cut off when I use the brakes with the maf unplugged or could that tell me what'* wrong
cab101584 is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2010, 10:53 AM   #10
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

With the MAF unplugged the car will stumble at first and then run fine. If you have no real change unplugged the MAF is not the problem. P0171 is the biggest pain in the world to find and fix. Most of the time it'* a vacuum leak. After seeing all you have done, I'm starting to think it'* a vacuum leak in the HVAC system. And talk about a pain to locate. You said you swapped out the FPR because you could smell gas in the vacuum line? Check it again to make sure your not having the same problem. Because a leaking FPR will cause the very problems you have.
Danthurs is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Rear Air Strut Prob.Need an idea for quick fix.Temp Fix Done ajgullery 1992-1999 12 02-26-2007 03:00 PM
HELP!!! Engine chugged..now cant start..evap cansiter..HELP! orty 1992-1999 20 01-31-2006 03:27 PM
Can't seem to nail this problem jastek1 2000-2005 18 10-07-2005 05:36 PM
Does this seem right? driverjohn2005 1992-1999 1 12-17-2003 12:51 AM
Do cops seem to... 99BonnevilleSE General GM Chat 13 12-31-1969 08:00 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:10 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.