hard startups - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-12-2009, 09:51 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
john65 is on a distinguished road
Default hard startups

cranks right up in the mornings , but after sitting in the heat of the day in the afternoons my 92 bonneville will crank up after 2 or 3 attempts tapping the gas pedal. Is there any cause for concern? thanks in advance for any info.
john65 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 10:00 PM   #2
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Check your coils and plug wires. Make sure everything is clean.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 11:12 PM   #3
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Geforce's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga Ontario
Posts: 323
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Geforce is on a distinguished road
Default

Id test or change the O2 sensor if i where you iv done practically everything except that & im still getting that symptom, will update after this weekend (gonna pick 1 up)
Geforce is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 11:42 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
john65 is on a distinguished road
Default

What about the IAF Sensor, could that be another possibility? Is there a pic available showing its location

Last edited by john65; 06-12-2009 at 11:43 PM.
john65 is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2009, 11:51 PM   #5
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Geforce's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga Ontario
Posts: 323
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Geforce is on a distinguished road
Default

if your referring to the intake air temperature sensor its located on the back of the rubber hose going into the air box. I think you can clean it with wiring harness cleaner along with the male/female connectors to see if it makes any difference.
Geforce is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4T65E hard shifting when driven hard pontiacandryan 1992-1999 14 06-29-2009 05:25 PM
Loud Lifter Tick on cold startups wjcollier07 1987-1991 48 12-14-2006 06:14 PM
92 Bonne, Hard Start dspman67 1992-1999 14 04-09-2003 06:16 PM
Hard starting Tonyrodz 1992-1999 25 03-03-2003 10:14 PM
Starting hard 2000 Silver SSEI 1992-1999 4 02-15-2003 10:40 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:47 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.