1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Hard starting when cold? must floor pedal and get sluggish start til warm.

Old 05-17-2019, 10:36 PM
  #1  
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 32
Likes: 0
Received 0 Likes on 0 Posts
classicrocker883 is on a distinguished road
Default Hard starting when cold? must floor pedal and get sluggish start til warm.

What'* up with this? it only happened recently, every time it'* cold, it won't start unless it'* at 100% throttle then it barely runs and I have to keep the pedal all the way down until it smooths out when gets warm after 30 seconds.

I thought it was the MAF sensor, tried it unplugged and even replaced with a new one to no avail. Even Cleaned the IAC and replaced it which I thought may have done something but I still have the problem.

is there a problem with the O2 sensor?
Could there be an unknown vacuum or exhaust leak? I am getting a general misfire P0300 code which comes and goes.... could this have to do with a need of replacing the oil for some reason? idk

what can it be?

the coolant sensors seem good as far as I know, as far as reading correctly and t-stat opens and closes as it should.

I'm out of ideas as to why this isnt running right at startup and only runs when at full throttle for the first maybe 15 seconds then it'* rough for another minute and it is fine and start normal again because it'* warm.

anyone with any thoughts please let me know. Thank u
classicrocker883 is offline  
Old Yesterday, 11:56 AM
  #2  
Senior Member


True Car Nut
 
Soft Ride's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: BC Canada
Posts: 4,093
Received 414 Likes on 366 Posts
Soft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud ofSoft Ride has much to be proud of
Default

Seems like you have a couple of cars, which vehicle are we referring to? Monty or Bonny?
Soft Ride is offline  
Old Yesterday, 12:22 PM
  #3  
Senior Administrator



Certified Car Nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Dark Side, AZ
Posts: 16,507
Received 1,319 Likes on 980 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

I don't know how you are able to start it when the throttle is at 100%. PCM turns the injectors off during cranking when it sees over 85% throttle. This is called, 'clear flood' mode. Next time, just hold the throttle open a little bit and see if it starts any better.

Let'* see if your fuel pressure regulator is dumping fuel and causing hard starts....

Mike is offline  
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Crispy
GMC/Chevrolet Truck/SUV
8
01-04-2014 10:18 PM
vital49
Your Other Rides: Pics & Videos
5
01-09-2008 07:11 PM
cvc
General GM Chat
6
12-26-2004 05:19 PM
greenbonnie
1992-1999
8
11-23-2004 11:57 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Hard starting when cold? must floor pedal and get sluggish start til warm.


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.