GAH! Broke down..Cranks but no start. - Page 3 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-29-2008, 11:40 AM   #21
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Location: Purgatory
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bonneville92V688 is on a distinguished road
Default

I got a spare ICM coming from whitecrystal1... I am gonna install it and see if it fixes it. I took the ICM up to Autozone again last night, and it FAILED the tests, yet a few days ago it passed.
Bonneville92V688 is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2008, 11:46 AM   #22
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Oct 2005
Location: Western New York
Posts: 1,942
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Technical Ted is on a distinguished road
Default

That'* been known to happen.
Technical Ted is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2008, 03:01 PM   #23
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Location: Purgatory
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bonneville92V688 is on a distinguished road
Default

Yeah, and the funny thing is it was the same guy that tested it the other day. He actually said "Why do you want me to test it again? It passed."

I replied "Because these Wells machines are either unreliable, or are programmed to show pass/fail when it wants to."
Bonneville92V688 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2008, 04:29 PM   #24
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Location: Purgatory
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bonneville92V688 is on a distinguished road
Default

New ICM is in...

















Still no start.

i am clueless......12.10v at the pink wire, grounds are ok, no codes, I am totally confused.
Bonneville92V688 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2008, 04:43 PM   #25
BANNED
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
banned3800 is on a distinguished road
Default

Check and see if you have injector pulse....

__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
banned3800 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2008, 05:14 PM   #26
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Location: Purgatory
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bonneville92V688 is on a distinguished road
Default

Just checked all grounds, cleaned them a little bit more, no change.

And just checked injector pulse, and the bulb doesn't even light up at all.
Bonneville92V688 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2008, 05:22 PM   #27
BANNED
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
banned3800 is on a distinguished road
Default

Ok.... I believe that no spark and no fuel pulse may be grounds for replacing the Crank sensor..

Thoughts Guys?

__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
banned3800 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2008, 05:22 PM   #28
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Oct 2005
Location: Western New York
Posts: 1,942
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Technical Ted is on a distinguished road
Default

Did you clean the mounting plate, bracket & bottom of ICM?

If so then try unplugging the cam sensor. If that doesn't help then you should swap crank sensors. Do you still have the old sensor?
Technical Ted is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2008, 05:28 PM   #29
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Location: Purgatory
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bonneville92V688 is on a distinguished road
Default

Mounting plate, bracket, and bottom of the ICM are all clean.

I'll unplug the cam sensor and see what it does... I am hoping it isn't the crank sensor, as it is a new ACDelco one... it was adjusted properly, so I know it didn't get eaten up, it ran for 4 days straight with no problems.
Bonneville92V688 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2008, 05:42 PM   #30
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Apr 2006
Location: Purgatory
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bonneville92V688 is on a distinguished road
Default

Unbelievable.........





I unplugged the cam sensor, reached in and cranked it.... IT STARTED!

So... What'* the problem then?
Bonneville92V688 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cranks but no start...intermittant. Fuel pump? But it works olds9298 1992-1999 4 10-07-2007 10:27 PM
No Start but it cranks! SuperchargedFury 1987-1991 11 07-27-2005 01:59 PM
my 88 cranks but doesnt start eddieinsac 1987-1991 8 07-22-2005 10:37 PM
94 SSEi cranks but won't start... SynthDude2001 1992-1999 37 01-20-2005 01:57 PM
88 Bonneville cranks but won't start bufordberry 1987-1991 6 07-07-2004 11:37 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:58 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.