Exit lighting doesn't work anymore - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-26-2003, 11:14 PM   #1
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2003
Location: Livonia, MI
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
krieg98SSE is on a distinguished road
Default Exit lighting doesn't work anymore

Well I've had my car for three years and love it except for the gremlins that pop up in the electrical system every once in a while. When you remove the key from the ignition the interior lights are suppossed to turn on, but mine don't anymore. It started with it sometimes not working or sometimes being delayed a few seconds but now it just doesn't work period. Anyone have any ideas or have had a similar problem?

My Driver Info Center is flakey too but I'll try the fix listed in the tech info.

thanks,
Jeff
krieg98SSE is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2003, 12:04 AM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 2,409
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
acg_ssei is on a distinguished road
Default Re: Exit lighting doesn't work anymore

Quote:
Originally Posted by krieg98SSE
Well I've had my car for three years and love it except for the gremlins that pop up in the electrical system every once in a while. When you remove the key from the ignition the interior lights are supposed to turn on, but mine don't anymore. It started with it sometimes not working or sometimes being delayed a few seconds but now it just doesn't work period. Anyone have any ideas or have had a similar problem?
Just off the top of my head, I'd start with the ignition switch, since that'* the only thing that'* actually operated at the moment you shut off the car. Maybe it'* out of adjustment somehow? Does wiggling the key make any difference? (When I say "ignition switch," I don't mean where you put the key in; I mean the electrical switch that the key lock actually operates.)

Quote:
My Driver Info Center is flaky too but I'll try the fix listed in the tech info.
Um, you mean my fix, of basically taking the gauge cluster out and putting it in again?
acg_ssei is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2003, 12:20 AM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

Hmmm. I'm not sure what controls that feature in the later models - I don't have it. Maybe a control module going bad?
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2003, 02:40 AM   #4
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2003
Location: Livonia, MI
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
krieg98SSE is on a distinguished road
Default

Quote:
Um, you mean my fix, of basically taking the gauge cluster out and putting it in again?
Basicly yeah , had it fixed under warranty one time they sent the cluster off to delphi and was without the car for three days got it back and it was fine for a while and then it started trippin out again. Though now sometimes it will ding and try to say that the hood is ajar but it is not, and it will just keep dinging over and over (really annoying) and then just stop.

For the lights it could be a controller but i'd have no idea where to find it, it also seems like when I shut the door the lights dim way faster than they should. Another prob is that sometimes even though the twilight sentinel is set to the minimum setting it will keep the headlights on for the full three minutes. Aside from the DIC mostly minor things but still annoying none the less, (everything must work perfectly )
krieg98SSE is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2003, 01:09 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 2,409
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
acg_ssei is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by krieg98SSE
Though now sometimes it will ding and try to say that the hood is ajar but it is not, and it will just keep dinging over and over (really annoying) and then just stop.
I don't think that particular problem is in the cluster, since what you're seeing is its correct response for that input. I would check the gadget that'* triggering the signal in the first place, the big pin switch under the hood. Maybe it'* just barely opening its contacts when the hood is closed, and body flex while driving lets it trigger the alarm every now and then.

Quote:
For the lights it could be a controller but i'd have no idea where to find it, it also seems like when I shut the door the lights dim way faster than they should.
Someone with a factory manual for your model year can tell you where those components are, and how to test them.

Quote:
Another prob is that sometimes even though the twilight sentinel is set to the minimum setting it will keep the headlights on for the full three minutes.
Sounds like a bad rheostat in the control ring around the headlight switch. Can you get your hands on another known-good one to swap in?

Quote:
Aside from the DIC mostly minor things but still annoying none the less, (everything must work perfectly )
Ayup, join the club.
acg_ssei is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2003, 06:11 PM   #6
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2003
Location: Livonia, MI
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
krieg98SSE is on a distinguished road
Default

Would a rheostat just stop working, or act up intermitently like I'm experiencing? I'll have to look into that, hmm...

Where can I find a factory manual for my car? that may come in handy in the future

thanks,
Jeff
krieg98SSE is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2003, 06:15 PM   #7
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

Try eBay or www.helm.com
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2003, 12:07 AM   #8
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Location: Chicago, IL
Posts: 2,409
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
acg_ssei is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by krieg98SSE
Would a rheostat just stop working, or act up intermitently like I'm experiencing? I'll have to look into that, hmm...
Yes, especially if it gets oxidized or dirty. I would try working the control ring all the way back and forth a few times and see if that improves things at all, or see if it works properly at other positions on the dial, etc...
acg_ssei is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
exhaust exit pipe size bonniemaro 1992-1999 5 04-03-2006 09:30 AM
ABS, traction control doesn't work 95 sse jeffreyeffrey 1992-1999 8 04-21-2003 05:14 PM
radio doesn't work help! rwe62382 1992-1999 13 03-12-2003 05:58 PM
Spedometer doesn't work!?!? Buddha Jones 1992-1999 4 09-25-2002 08:51 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:06 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.