Electrical problems on 98 SE - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-26-2010, 01:38 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
98bonniese is on a distinguished road
Default Electrical problems on 98 SE

okay heres the problem.

my rear defrost want working and long story short i finally found the correct relay behind the hvac controls.

the problem was the the black wire plugged in to the relay was getting so hot that it melted its own insulation and the neighboring red wire (also plugged to relay). this black wire is only hot for about an inch out of the relay. so im going to just buy a new relay and go from there considering everythings working great now except the very hot wire and plug (fire hazard). i pulled the relay and i cant find any sort of part number of product info of any kind.

does anybody know the part number or where i can get one. i live in iowa and no rear defrost in the winter is not only very inconvenient its kinda dangerous.

thanks.
98bonniese is offline   Reply With Quote
Old 01-26-2010, 08:29 AM   #2
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Sorry I don't have the part number, but I will strongly suggest you fix those wires before swapping out the relay. Most likely the connections in the relay cooked themselves as well and that'* why it'* no longer working.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problems, Problems, Problems... swartlkk 2000-2005 2 11-04-2005 08:57 PM
problems, problems, problems big_boss2010 1992-1999 15 04-25-2004 09:05 PM
electrical problems LarsonFace Audio (and aftermarket electronics) 3 07-09-2003 02:27 PM
shouldn't there be a forum for electrical related problems? bonnycrazy Forum updates and suggestions 5 05-29-2003 01:54 PM
Electrical problems gramma95 1992-1999 2 10-21-2002 09:57 AM


Tags
1998 se, doesn't work, melted wires, rear defrost, relay

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:59 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.