EGR trouble. - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-06-2007, 05:22 PM   #11
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Oct 2005
Location: Central Florida
Posts: 7,030
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
lash is on a distinguished road
Default

Irish, I searched a bit on "Quad driver B Fault" and got a few decent threads. This one is quite old, but seems pertinent to your problem, perhaps. Read the whole thing, then let us know if your symptoms are the same or not.

Quad Driver B Fault
lash is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2007, 07:14 PM   #12
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 17
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
lz1zjj is on a distinguished road
Default

I also had the quad driver issue and egr problems. My fuse was burnt, but I also found many of my wires in the harbness that goes from the module next to the connectors by the alternator melted and cause multiple shorts to the ECM. At the end of the day,separated all the wires by retapeing them. it got rid of the quade diver B. Engine started and stopped after 3-5 mins. Found that the cam sensor magnet (stuck to the sproket) was gone that drove many ECM faults. not sur eif this helps ya. This is day 3 for me and still putting it back together.
lz1zjj is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2007, 02:04 PM   #13
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2007
Location: burlington,mass
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
irish91983 is on a distinguished road
Default

that does seem about right, but im not to sure about the SES light coming on during declaration, I ll have to check that, but im am gettin only 2 to 5 psi of boost and ever once in a while i get the full amount but that only when it is the first start of the day.also i am getting the crapping shifting. so i guess ill but a BCS and just put it in, cause its only 20 bucks and wont have to worry about it later, ill update later today, thanks for all the help so far everyone
irish91983 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2007, 12:07 AM   #14
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2007
Location: burlington,mass
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
irish91983 is on a distinguished road
Default

ok i put the new used BCS in, i found one at the junk yard. But im still gettin a the the same problems and still code 56. It does seem to be getting more boost. But i double checked every thing my TTC is engaging, i sprayed and lubed the EGR, replaced the BCS and BCA, and held my finger over the evap and thats working. So i just dont know what else i could do im out of ideas. Unless i got anther bad BCS.
irish91983 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2007, 12:20 PM   #15
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

Measure the resistance of the BCS from pin to pin and report it back here. Do the same for the evap purge solenoid.
willwren is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2007, 12:13 PM   #16
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2007
Location: burlington,mass
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
irish91983 is on a distinguished road
Default

what do you mean from pin to pin?
irish91983 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2007, 12:14 PM   #17
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

There are two pins on the BCS and on the Evap purge solenoid. Measure the resistance between the pins. Not the harness, the actual solenoids.
willwren is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2007, 02:05 AM   #18
Senior Member
Posts like a 4 Banger
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2007
Location: burlington,mass
Posts: 143
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
irish91983 is on a distinguished road
Default

sorry it to so long to get back..im in the middle of moving and i cant find my multimeter, but the good news is that my SES light is gone and so far it hasn't come back. It shut off 2 days after i put the new used BCS and BCA in. But when i get unpacked ill still measure it and see what it says.
Thanks every one for all the help.
irish91983 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2007, 03:44 AM   #19
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: medway ohio
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
anthony042018 is on a distinguished road
Default EGR?

Hey Can you tell me where the EGR is located on the 92 ... Everyone on here told me there wasnt one on the 92 but i see you have one. Can you please help me out. thanks .. email me at [email protected] or send me a message on here.
anthony042018 is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2007, 10:45 AM   #20
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
willwren is on a distinguished road
Default

Anthony, please ask your questions in your own topic. This is the fourth topic you've asked the same question in.

I'll answer you here just like I did in reply to your PM, but after this please continue in your OWN topic.

HE has an EGR because he has the supercharged engine. You do not. You have no EGR. The EGR is not your problem. Continue troubleshooting in your topic.
willwren is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EGR trouble stegarsla 1987-1991 5 07-04-2011 07:45 PM
my trouble with Trouble Codes 1996 Bonneville SE 1992-1999 8 07-30-2007 11:08 PM
Trouble, trouble, trouble jbmark33 2000-2005 25 05-22-2007 10:11 PM
EGR low flow. Replaced EGR, still getting code 1997_LeSabre 1992-1999 8 04-20-2005 10:06 AM
'95 SSEi EGR valve/O2 sensor replacement Brad_Olson 1992-1999 3 07-21-2002 01:22 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:23 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.