Car wont start after I turn it off. - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-21-2009, 06:51 PM   #1
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: OHIO
Posts: 360
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
trixster68 is on a distinguished road
Default Car wont start after I turn it off.

Hi I have got a small problem my 1994 Bonnie SSEI wont start again after I turn it off any help would be great thanks. I turn the key over and it just goes dead? Thanks Pat
trixster68 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2009, 08:48 PM   #2
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Does the engine crank over, or is there nothing at all, is there a click, or a tick tick tick.


First thing you will want to check is both battery cables on both ends. Clean them up real good and make sure they are tight.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2009, 10:39 PM   #3
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: OHIO
Posts: 360
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
trixster68 is on a distinguished road
Default

Nothing at all the console lights up and then just dead not a thing and console goes pitch black when key is turned over. Also the key I had just been made from the original could this be my problem? The original is worn and I know that it has a chip on it. Are the keys different for each chip? Thanks Pat
trixster68 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2009, 10:42 PM   #4
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Does your new key have a chip? If so is it the correct resistance? If not the VATs will kick in and the car wont start. Here'* a write up I did on how to get around that.
https://www.gmforum.com/t279119/
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 12:00 AM   #5
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: OHIO
Posts: 360
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
trixster68 is on a distinguished road
Default I will check things out on Friday

Thanks for giving me some direction here, I will start to check things out on Friday.
trixster68 is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 12:01 AM   #6
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Not a problem. Let us know what you find.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2009, 08:01 PM   #7
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: May 2009
Location: OHIO
Posts: 360
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
trixster68 is on a distinguished road
Default

Well so far 2 things I found out. 1st my key was an 8 and needed to be an 11 ooops no help there. 2nd my negative battery cable bolt was stripped and not staying in touch with the battery. Well I hope that was all it was so far. Thanks all the help. I will be back with more items if they pop up. Thanks All.........
trixster68 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Windshield Wipers wont turn off, no Turn Signals, door lock won't work, etc methatswho Pontiac 3 03-15-2015 09:26 PM
Car shut off and wont start, need advise. viniepooh Pontiac 1 10-27-2012 02:52 PM
1994 bonneville-wont start, wont run backwoodsfab 1992-1999 0 10-09-2008 07:27 PM
turn signal arm is loose and high beams wont turn on!! artofwar215 1992-1999 2 03-16-2007 09:38 PM
car wont start after new fuel pump install guzzz 1992-1999 5 03-11-2005 06:03 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:55 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.