car won't enage - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-25-2010, 11:57 PM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 96
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mckcuzzi is on a distinguished road
Default car won't enage

Name:  photo.jpg
Views: 0
Size:  74.0 KB I have a 94 bonne se. After the car sits for awhile I have to pull this hose off this peice for the car to engage in drive or reverse. I usually have to let the car run with this hose off for about a min. After i plug it back in it engages. It only does this when the cars sits for an extended period...what can this be????????
mckcuzzi is offline   Reply With Quote
Old 10-25-2010, 11:59 PM   #2
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

That is the pressure control for your transmission. Sounds like something funny is going on with the transmission. how does the fluid look? When was the filter last changed?
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2010, 12:10 AM   #3
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 96
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
mckcuzzi is on a distinguished road
Default

i just brought the car about a week ago....I haven't change the filter yet but the transmission fluid looks decent.
mckcuzzi is offline   Reply With Quote
Old 10-26-2010, 06:33 AM   #4
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

That'* pretty odd. Those vacuum accumulators are replacable for about $12. I think I'd take the chance.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car just won't start-and windows won't roll down??? Jeff Jacobs 1992-1999 4 10-10-2017 06:42 AM
Help!! 95 SE Won't Upshift at WOT-Now Won't Run-Fixed!!! 95BlkBonnieSE 1992-1999 13 04-06-2005 06:27 PM
I won! I WON...with 1 second left Jim W Lounge 32 07-02-2004 08:14 PM
Please help. Fuel on plugs and car won't start. spark?? RyanSSEi 1992-1999 2 11-29-2002 11:20 PM
Help! Car won't start Blk_Bonneville 1992-1999 3 12-31-1969 08:00 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:09 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.