92 SSE not starting consistantly - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-05-2008, 03:21 AM   #1
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Vancouver, WA.
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
392Bonnies is on a distinguished road
Default 92 SSE not starting consistantly

I know this is a very popular issue by reading past posts. Is there a comprehensive list of all the possibilities of this problem? I'll start a list:

1) [email protected] $129.00
2) coil pack [email protected] $24.99
3) fuel pump @$134.00
4) fuel relay @ $5.99
5) Fuel tank @ $157.00
6) Battery cables @ 36.00
7) Both grounds by drivers side and passengers side cleaned @ labor
fuel injectors: haven't tried yet
9) ECM: next on the list
10) ICM harness? any thoughts?
11) Key?
12) ??????

Car starts and runs really good and strong but when shut off won't start back up, no check engine light so not sure if I can get a code to come up. Any suggestions would be greatly appreciated.
392Bonnies is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2008, 10:19 AM   #2
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Before you start replacing stuff you need to determine which system is not working. When the car wont start you need to check spark. If you have spark then concentrate on the fuel system. If no spark then you work on the electrical system. Check for spark and let us know.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2008, 04:15 PM   #3
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Vancouver, WA.
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
392Bonnies is on a distinguished road
Default

Spark comes and goes. When it starts there is obviously spark when it doesn't there is none. The fuel items were replaced because of unsurity but the pump was the original (190k) and the tank was broken inside causing stalling when cornering at any speed then coming back to life (thanks to forum for fix). I forgot to add that the Cam sensor and crank sensor have also been replaced within the last year as this has been an ongoing problem for awhile now but is now at it'* worst.
392Bonnies is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2008, 05:40 PM   #4
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Do you have a chipped key? Try cleaning the chip with some finger nail polish remover. Might help, and it can't hurt.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2008, 07:21 PM   #5
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Vancouver, WA.
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
392Bonnies is on a distinguished road
Default

Thanks I have read that on a previous post, so I tried it but unfortunatly it didn't help. The reason my screen name is what it is, I have 3 92 Bonnevilles 1 SSEi and 2 SSE all white, Tan leather supercharged works fine (mine) Grey leather (wifes) has issue, tan cloth is parts(body) car. Going to down mine remove ECM and put in wifes car as next test.
392Bonnies is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2008, 07:27 PM   #6
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

If you have the parts on hand, then ya, swap them out and see if the problem goes away. Let us know what happens.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2008, 10:38 PM   #7
Senior Member
Posts like a 4 Banger
 
Join Date: Nov 2004
Location: bloomington, in
Posts: 122
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
bobc997615 is on a distinguished road
Default

Crank sensor is not on your list
bobc997615 is offline   Reply With Quote
Old 10-06-2008, 10:03 PM   #8
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Location: Vancouver, WA.
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
392Bonnies is on a distinguished road
Default

Thanks for the reply, actually the Crank sensor was on the third post right after the Cam sensor just forgot to make a capital C. Tried cleaning the key again and it started twice yesterday then wouldn't start last night. My Wife said it started 7 times today but when she sent out my son after school no start..arrrrrrrggggggggggggg! Swapped ECM from supercharged car to other and no difference to wifes car but supercharged starts just fine. Wasn't paying attention previously but when super starts and runs fine there is no security light on though it blinks when key is first inserted and after car is turned off. On the other hand when SSE non starts the security light is always on. The car is equipped with the system but have never had the remote so didn't think it was much of a problem. Is the key switch bad? I've read on other posts that this could be the case. Thoughts?
392Bonnies is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2008, 02:43 PM   #9
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Oct 2006
Location: San Antonio,Tx
Posts: 45
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Big Poppa is on a distinguished road
Default

When you say no start you mean the engine does not crank or turn over? No engine rotation what so ever is that correct..because you are on the right track..my bonnie had that exact problem 3 mos ago and it was the key switch in the steering column with the same security light flashing and no start condition. The key switch is connected to long orange wire and that wire will corrode and snap over time resulting in a random no start condition untill it snaps completely then you get stranded. he installed a "jumper wire" ..he works for an auto alarm place and i have been good ever since. i will email him now for more details.. he says he sees this often on our 1992 bonevilles.
Big Poppa is offline   Reply With Quote
Old 10-07-2008, 02:52 PM   #10
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Oct 2006
Location: San Antonio,Tx
Posts: 45
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Big Poppa is on a distinguished road
Default

How to bypass the VATS system in a late model GM vehicle
heres a very good link info page on what you may possibly be dealin with. I know how darn aggravating it has been for you but don't give up you are very close to getting it resovled. This is exactly what i did and i have been running fine ever since..I hope this help my friend. best of luck.
Big Poppa is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
intermittent weird starting/not starting.... HELP!! jaye22 Everything Electrical & Electronic 15 04-14-2017 08:10 PM
FWI consistantly 20-30* above ambient Hans Performance, Brainstorming & Tuning 2 07-09-2007 11:31 AM
Reluctant starting '88 SSE Saturn Simon 1987-1991 17 05-27-2006 10:26 AM
Car Not Starting? (1993 Bonneville SSE) Str8pimpin 1992-1999 16 02-18-2006 12:31 AM
not good. NOT GOOD. (hit and run, not bad-BAD, but not good) repinS General GM Chat 13 11-26-2004 11:35 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:29 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.