92 Bonny won't start - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-14-2006, 01:41 PM   #11
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Oct 2005
Location: Western New York
Posts: 1,942
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Technical Ted is on a distinguished road
Default

What'* happening when it won't start - is the starter working?
Technical Ted is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 01:44 PM   #12
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Oshawa, Ontario , Canada
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
wiktor is on a distinguished road
Default

Everything seems to be working except the fuel does not get to the engine.
wiktor is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 01:46 PM   #13
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Have you retrieved any codes?
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 01:48 PM   #14
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Oshawa, Ontario , Canada
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
wiktor is on a distinguished road
Default

The first time I checked i got a 21 and a 41 but after clearing the memory I got a 58.
wiktor is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 01:52 PM   #15
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Have you looked up the first two in Techinfo to see if either seems to pertain to the problem at hand?

I'm kind of thinking Vats or dirty connector on this one..but not 100%
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 01:54 PM   #16
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Oct 2005
Location: Western New York
Posts: 1,942
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Technical Ted is on a distinguished road
Default

So you have spark but no fuel pressure at the rail?

There is a lead by the battery that goes to the fuel pump. You can test for 12 volts at this lead. It'll only have voltage for 2 seconds when key is turned to run position. Should have continous power while cranking.
Technical Ted is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 02:00 PM   #17
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Oshawa, Ontario , Canada
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
wiktor is on a distinguished road
Default

I think the fuel pump is fine because when we disconnected the fuel line, some fuel did come out.
wiktor is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 02:37 PM   #18
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Oct 2005
Location: Western New York
Posts: 1,942
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Technical Ted is on a distinguished road
Default

Give us as much info as possible.

Do you know if it'* sparking?
Why do you think it'* not getting fuel?
Technical Ted is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 02:44 PM   #19
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Oshawa, Ontario , Canada
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
wiktor is on a distinguished road
Default

When my dad took out the spark plug it was dry. So he said it wasn't getting any fuel but a spark was produced when we tried to start it.
wiktor is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2006, 02:56 PM   #20
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Aug 2006
Location: Oshawa, Ontario , Canada
Posts: 28
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
wiktor is on a distinguished road
Default

The car sat on the driveway for almost a year without being started. When we first tried to start it the security light was blinking and it turned out to be a broken wire for the pass key inside the stearing coloumn.

I don't think that this will help but there was a lot of water inside the tail lights and the sunroof was not closed properly over the winter and water got in.
wiktor is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car just won't start-and windows won't roll down??? Jeff Jacobs 1992-1999 4 10-10-2017 06:42 AM
1994 Silhouette wipers won't start, or start and stop part way dancinmikeb Oldsmobile 1 11-04-2013 01:40 PM
Will a 00 cluster from a SSEI bonny fit on a 98 bonny? Sickness90 1992-1999 4 02-06-2009 08:47 PM
My Bonny is drivin' me NUTS! Won't start! Tolomere 1987-1991 5 01-27-2006 11:56 AM
Help me out fellas - My Bonny wont start!! CDecker 1992-1999 14 10-24-2002 12:27 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:26 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.