92 Bonneville SSE Heat problems - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-02-2008, 12:06 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jjhohne2 is on a distinguished road
Default 92 Bonneville SSE Heat problems

I have a 92 bonneville and for some reason the heat works somes times but rarely. If the car is already hot and i turn on the car, the heat starts to work but then within a minute it blows out cold air. Right before cold air comes out, the electronic temp. display flashes. I have replaced the thermostat and am not sure what to do from here. Any help would be appreciated, thank you.
jjhohne2 is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2008, 01:29 AM   #2
Senior Member
Posts like a Northstar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Niagara Region, ON, Canada
Posts: 635
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
labonnevillastrangiato is on a distinguished road
Default

Hmm,
When is the last time the coolant was changed? We could start with that basic.
I'm worried that the heater core is shot?? You would see antifreeze leaking into the cabin if that was the case. Maybe a blockage somewhere in the coolant system??

Adam
labonnevillastrangiato is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2008, 05:21 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jjhohne2 is on a distinguished road
Default

i havent changed the coolant since i have had the car. i know the person that had it got a tune up for it (4-5 years ago). I'm gonna flush the coolant sytem and chech that. I dont see any leaking anti-freeze so hopefully it'* not the heater core. In my car the climate control is all electronic and i noticed that when it does begin to blow out cold air the set temp. Flashes.

Last edited by jjhohne2; 11-02-2008 at 05:23 PM.
jjhohne2 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-2008, 06:34 PM   #4
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jjhohne2 is on a distinguished road
Default

I did a coolant flush but the heat still does not work. I talked to a mechaniche gave a few things that could be wrong. BCM malfunctio, defective climate control console, or blend door inop.
jjhohne2 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Runs hot - no heat - then temp drops and heat works?? atp 2000-2005 15 12-16-2009 07:46 AM
92 Bonneville SSE Heat problems jjhohne2 1987-1991 2 11-02-2008 12:02 AM
Heat blowing cold + flashing heat controls after 20 sec chilump 1992-1999 23 02-08-2007 11:48 AM
Anyone here heat with oil heat? I have questions? h1081dan Lounge 3 11-14-2004 05:22 PM
problems, problems, problems big_boss2010 1992-1999 15 04-25-2004 09:05 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:41 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.