1997 wont blow out the center a/c vents, WHY? - Page 3 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-10-2005, 11:35 AM   #21
Senior Member
Posts like a Northstar
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2003
Location: Rockwall County Texas
Posts: 589
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
james tharp is on a distinguished road
Default

Hello Nick, Thanks Rand man and everyone else.
Nick , no luck yet. I am going to try and take that hvac box out today. Here is the deal though, I dont see any hose going to the back of it Randman. From what I remember it was all wires the last time I looked at it. It was one orange clip or connector to the back of the hvac and then wires. Could I be confusing the wires for vacuum lines?

That'* where I am. The tank looks good, the lines going to it look good. I havent got a vacuum tester yet. Ill probobly go to Parts store and get one today.

Nick let me know what you get and Ill do the same for you. Here is my e-mail
[email protected], or contact me here. Here wold probobly be better we would have others opinions on the issue and they are very helpful.

James
james tharp is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2005, 11:52 AM   #22
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

If you unplug the purple line at the HVAC programmer and test vacuum there before pulling everything else apart I'd say that would be a good place to check. Then like Randman said..check the programmer.

Randman...one of the actuators could also be bad right? Just not nomrally the cause of this problem.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2005, 01:28 PM   #23
Senior Member
Posts like a Northstar
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2003
Location: Rockwall County Texas
Posts: 589
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
james tharp is on a distinguished road
Default

I dont remember seeing any vacuum lines to the hvac unit in my car. ( maybe because its unhooked.. All I saw was the wiring harness
james tharp is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2005, 01:34 PM   #24
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Join Date: Jun 2005
Location: Tucson, AZ
Posts: 302
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
nick s is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by james tharp
Hello Nick, Thanks Rand man and everyone else.
Nick , no luck yet. I am going to try and take that hvac box out today. Here is the deal though, I dont see any hose going to the back of it Randman. From what I remember it was all wires the last time I looked at it. It was one orange clip or connector to the back of the hvac and then wires. Could I be confusing the wires for vacuum lines?

That'* where I am. The tank looks good, the lines going to it look good. I havent got a vacuum tester yet. Ill probobly go to Parts store and get one today.

Nick let me know what you get and Ill do the same for you. Here is my e-mail
[email protected], or contact me here. Here wold probobly be better we would have others opinions on the issue and they are very helpful.

James
Will do, I am chasing it in the engine compartment. Get yourself a vacuum checker, you will need it.
nick s is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2005, 02:00 PM   #25
Senior Member
Posts like a Northstar
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2003
Location: Rockwall County Texas
Posts: 589
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
james tharp is on a distinguished road
Default

Nick what year was your bonne?
Did your have vacuum lines coming out of the hvac box in the dash? Im sure mine doesnt.
james tharp is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2005, 02:02 PM   #26
Senior Member
Posts like a Northstar
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2003
Location: Rockwall County Texas
Posts: 589
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
james tharp is on a distinguished road
Default

Dude I used to live in Tucson arizona... Loved it.. I lived over off Pima and Wilmont. Loved Loved Tucson. Lets talk sometime. Let me know about those vacuum lines....
james tharp is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2005, 02:32 PM   #27
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Join Date: Jun 2005
Location: Tucson, AZ
Posts: 302
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
nick s is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by james tharp
Nick what year was your bonne?
Did your have vacuum lines coming out of the hvac box in the dash? Im sure mine doesnt.
Mine is in my signature, it is a 97, I am too big to get under the dash to see the hvac box, where is it?
nick s is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2005, 10:54 PM   #28
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Join Date: Jun 2005
Location: Tucson, AZ
Posts: 302
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
nick s is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by nick *
Quote:
Originally Posted by james tharp
Nick what year was your bonne?
Did your have vacuum lines coming out of the hvac box in the dash? Im sure mine doesnt.
Mine is in my signature, it is a 97, I am too big to get under the dash to see the hvac box, where is it?
check my thread for an update.....
nick s is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2005, 11:22 PM   #29
Senior Member
Posts like a Turbo
 
Join Date: Jun 2005
Location: Tucson, AZ
Posts: 302
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
nick s is on a distinguished road
Default

James, check my thread, my problem is solved......
nick s is offline   Reply With Quote
Old 06-15-2005, 03:32 PM   #30
Senior Member
Posts like a Northstar
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2003
Location: Rockwall County Texas
Posts: 589
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
james tharp is on a distinguished road
Default HVAC thingy

Ok all,

i thought maybe I was wrong, however there are absolutly no vacuum lines coming from the back of my hvac unit in the dash. None... there are six wires. I have pictures but am still learning how to let yu see them.

I tried plugging up the line to the tank and that did not work. There was alot of sucktion from that line by the way. I dont have a vacuum gage but Ill break down and get one on the next pay day Im broke.

So, no vacuum lines..... whats next. I still have to eliminate any hose leaks, not looking forward to that.

Anyone suprized I have no vacuum lines coming from the HVAC unit?

I feel like the wicked witch of the west in my car,,, MELTING MELTING!!!!!!

Thanks
James
james tharp is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1997 SSEi: No Air Blowing Out of Vents Stevely Pontiac 4 10-01-2010 08:56 PM
A/C takes 10 min. to blow from the dash vents big_news_1 1992-1999 4 07-10-2007 12:40 PM
A/C Problem: Doesn't blow cold air thru dash vents Bigfoot 1992-1999 4 05-21-2007 12:03 AM
No air out center vents still james tharp 1992-1999 3 05-27-2005 04:06 PM
electric Climate AC vents blow out floor while driving mrpontiac80 1992-1999 11 05-09-2005 10:02 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:22 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.