1995 Transmission not shifting.. - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1992-1999 Series I L27 (1992-1994 SE,SLE, SSE) & Series II L36 (1995-1999 SE, SSE, SLE) and common problems for the Series I and II L67 (all supercharged models 92-99) Including Olds 88's, Olds LSS's and Buick Lesabres Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-09-2010, 09:47 PM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Ogea21 is on a distinguished road
Default 1995 Transmission not shifting..

My car has been acting like ****! haha With the sensor (i think its a sensor) that is located on the front of the trans by the exhaust, if its plugged in the car will not move at all in any gear but first every so often. But when i unplug it i have 2nd and 3rd gears but i have to manually shift it, and reverse only works when it wants to. I really need help i had scanned it and got a quite a bit of codes for the trans...once i find them ill put them on here, but if anyone has any suggestions, tips, or tricks to figure this out would be helpfull
thanks
Ogea21 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2010, 07:24 AM   #2
Senior Administrator


Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,641
Thanked 995 Times in 772 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

What are you unplugging? The wire connector on the transmission?
Mike is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2010, 07:40 AM   #3
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Must be, it'* the only electrical connector besides the VSS and that'* the whole other end of the trans.

Toss up the codes. We recently saw a car like yours with troubles and it appears the internal harness went bad.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2010, 10:05 AM   #4
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Ogea21 is on a distinguished road
Default

the wire connector thats on the front of the trans it faces the front of the car and u can see it just look between the airbox and motor.
Ogea21 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2010, 10:48 AM   #5
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

How about those codes?
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2010, 07:41 PM   #6
Senior Member
Posts like a Northstar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Boston Mass
Posts: 684
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sgp358 is on a distinguished road
Default

If Reverse only works when it wants to, you have an internal problem.
sgp358 is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2010, 11:46 PM   #7
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Ogea21 is on a distinguished road
Default

Yea i am not sure whats wrong but i would like to know...while i am looknig for the trans codes i did find my other code that i wrote down by itself for some reason but its been puzzling me for a while now
its the (p0321-spark reference lost) code, ihave already changed out the whole coil pack bracket..so i got a complete different one from another car and its still giving that code after deleting it from the comp..any help?
Ogea21 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2010, 07:37 AM   #8
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

It helps to know that you are telling us a partial story on the overall car. Sounds like there'* a few different things going on. How about taking a step back and telling us everything instead of just part of the story.

There are quite a few things that can cause a trans to act up. However like it was mentioned, if reverse is failing..that'* a bad sign.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2010, 08:00 AM   #9
Senior Administrator


Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,641
Thanked 995 Times in 772 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Yea, we kinda need those other codes.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2010, 09:49 AM   #10
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 38
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Ogea21 is on a distinguished road
Default

yes i know i am working on finding the codes i might have them sometime today...but the trans started acting funny during the past summer. You would not be able to take off as quick as you should or even quick at all sometimes, it seemed like it would slip or go into a neutral position. when it would warm up the trans seemed like it would run kinda funny not shifting properly and shifting into drive or reverse slow. than it just started not working one day i stoped at a light and i went to take off and it just sat there and reved up.
Ogea21 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transmission not shifting correctly Tuffguy610 1992-1999 7 11-23-2007 12:33 PM
Transmission Stops Shifting with heat Bjorn74 1992-1999 6 06-19-2005 10:44 PM
Transmission Shifting Hard- 4t65e SuperchargedFury 2000-2005 10 11-09-2004 03:07 PM
Transmission Shifting Hard - 4t65e SuperchargedFury 1992-1999 2 09-03-2004 11:54 AM
1997 Pontiac Bonneville SSEi - Transmission shifting issues IronBear 1992-1999 4 11-03-2003 08:52 PM


Tags
4t60e, 4t60hd, shifting, transmission

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:08 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.