SSE Cluster - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1987-1991 Parley with regards to your 1987 to 1991 Bonneville, Olds 88 or Buick Le Sabre Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-31-2004, 08:11 PM   #1
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2002
Location: Nj/Pa
Posts: 260
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Tonyrodz is on a distinguished road
Default SSE Cluster

I know this is a common problem on our cars--does someone know why our compass and info center crap out all the time? Could it be a bad ground strap or something? mine would come on sometimes for a minute or so then go back out--now they don't come on at all anymore. Once they went on(just sitting-running in my driveway). I was able to probe for power on the connections behind the cluster and everything showed like it was getting power. I even swapped fuses and(can't think what the hell they're called right now)the resistors behind the glove box w/no results. That'* what makes me think it could be a ground somewhere rubbing or something.
Does anyone have any input or ideas on this?
thanks for any help.
Tonyrodz is offline   Reply With Quote
Old 01-31-2004, 09:18 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2004, 02:04 AM   #3
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2002
Location: Nj/Pa
Posts: 260
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Tonyrodz is on a distinguished road
Default

I've already taken my entire cluster apart w/no different results. Once the weather gets warmer I'll do it again and make sure the solder is all good.
The article isn't for my 89--but is it all the same? Meaning this is a very common problem among all the years?
Tonyrodz is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2004, 04:49 AM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 3,392
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
fuddyduddy121 is on a distinguished road
Default

I've heard of your problem, but I can only testify that the above solution works with the 92-99...

In the 92-99, it'* not the solder points so much as the internal wiring harnesses and plug contacts. Not the ones on the back of the cluster, but the ones INSIDE the cluster.
fuddyduddy121 is offline   Reply With Quote
Old 02-01-2004, 06:30 PM   #5
Executed
 
Join Date: Dec 2002
Location: Purgatory
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
shortstuf212559 is on a distinguished road
Default

my 90 did the same thing, and i replaced the plastic thing on the back of the cluster. where the power runs through and stuff.. the problem is the cluster. if you swap out the clusters they will work. the thing plastic "board" i guess i can call it, is GREEN if its original. Blue if its been reman'd.
shortstuf212559 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2004, 07:00 PM   #6
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2002
Location: Nj/Pa
Posts: 260
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Tonyrodz is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by shortstuf212559
my 90 did the same thing, and i replaced the plastic thing on the back of the cluster. where the power runs through and stuff.. the problem is the cluster. if you swap out the clusters they will work. the thing plastic "board" i guess i can call it, is GREEN if its original. Blue if its been reman'd.
Would you have a pic of the part you're talking about? I've swapped clusters and neither worked.
Tonyrodz is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1992 SSE INSTRUMENT CLUSTER PROBLEMS JUNIOR74 Everything Electrical & Electronic 1 04-20-2008 09:59 PM
sse or ssei gauge cluster bonnevillelover Detailing & Appearance 1 11-14-2007 07:39 PM
SSE/SSEi Guage cluster in an SLE? VigCS Everything Electrical & Electronic 8 02-12-2006 02:38 AM
SSE cluster into an LE? crzydmnd72 1987-1991 3 05-12-2004 01:49 PM
Looking for an Instrument cluster for an 88 SSE BonnevilleSSEGuy General GM Chat 1 01-01-2004 03:35 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:07 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.