No Start - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


1987-1991 Parley with regards to your 1987 to 1991 Bonneville, Olds 88 or Buick Le Sabre Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-18-2007, 01:02 AM   #11
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Sep 2006
Location: Bloomington, MN
Posts: 3,693
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
GoldenBullet is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by Bonneventure
also wanna include..I have a spare working computer and ignition box that I used to test this and still the same result...
what do you mean by ignition box? icm (ignition control module)

also, what about the coils?
GoldenBullet is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2007, 01:13 AM   #12
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: Long Island, NY
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bonneventure is on a distinguished road
Default

Just checking out the site.

Yeah the ignition control box with coils. I've used these before so I know they are good....
Bonneventure is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2007, 01:32 PM   #13
Senior Member
Posts like a Camaro
 
padgett's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Orlando, Florida
Posts: 872
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
padgett is on a distinguished road
Default

There is a six page section in the Factory Service Manual on "Cranks but does not run" that sepaerates the fuel system (injectors should rattle) from the ignition. I usually start by just pouring about a 1/2 oz of gasoline directly into the manifold and see it that makes a difference.

If it does, there is a fuel system problem, if not it is ignition.
padgett is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2007, 04:43 PM   #14
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Feb 2004
Location: CT
Posts: 2,099
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
SSEBONNE4EVA is on a distinguished road
Default start

You need to re verify if you have spark. Also bend the prongs down on a 194 bulb, insert into and unplugged injector harness and see if it pulses. Let us know what you find.
SSEBONNE4EVA is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2007, 10:17 PM   #15
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: Long Island, NY
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bonneventure is on a distinguished road
Default

Well I went back to the parts store and got another crank sensor. Replaced it, and the engine ignited. So I did get a defective sensor. Anyways I start driving it today and the SES light comes on anf off intermittentl. The car occasionally stalls and/or runs rough.. I'm like "Bring it on! You ain't gonna let me win are you? I'll give you the what for!!!" I get home an pull out my scanner, code 41. I'm like "i just replaced the magnet and the cam sensor 8 months ago!!!!" So I get out my volt meter and start testing, everything checks out. I go to my spare parts bin and pull up an old, crusty cam sensor. Install it, and it it finally runs without a hitch! What a PITA! Car is lucky that I love it so.
Bonneventure is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2007, 04:37 PM   #16
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Feb 2004
Location: CT
Posts: 2,099
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
SSEBONNE4EVA is on a distinguished road
Default car

sometimes you have to keep digging to find all the gremlins. Great job.....
SSEBONNE4EVA is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 11:51 AM   #17
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2007
Location: Long Island, NY
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Bonneventure is on a distinguished road
Default

thanks Really appreiciate the discussion. I also just adjusted the TV cable. noticed the car under WOT would shift at like 5300 or so. It was in the red..... Nowit shifts earlier, right in the power zone at all ranges of load/speed. What a difference!
Bonneventure is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2007, 12:02 PM   #18
BANNED
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
banned3800 is on a distinguished road
Default

I'm going to assume you have the GX3 3.33 trans.. I can shift at 5300-5400 as well in my LE... But that is far out of the power and torque curve...

Glad you got it all worked out...

__________________
Best Car Insurance | Auto Protection Today | FREE Trade-In Quote
banned3800 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ruff start cold start jimpamm 1992-1999 5 02-04-2008 09:42 PM
Long start, short start, long stall, short stall :-( jessie_harbin 1992-1999 3 03-12-2006 11:40 AM
no start, no crank condition when attempting to start my 93 mybonnilaysundertheoceam Introductions for new members 2 01-09-2005 05:03 PM
Start, no start -bad ground? jkinney 1992-1999 8 01-08-2004 11:59 PM
Rough start and then no start maxdadog 1992-1999 4 01-07-2004 10:18 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 03:29 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.