2 min fan on works. - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Performance, Brainstorming & Tuning Talk about modifications, or anything else associated with performance enhancements. Have a new idea for performance/reliability? Post it here. No idea is stupid! (please use Detailing and Appearance for cosmetic ideas)

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-16-2004, 12:38 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2000SilverBullet is on a distinguished road
Default 2 min fan on works.

I went out tonight for a 100 mph+ run on a deserted highway.
The fan ran for 2 minutes after I turned off the engine. This was the first time it did it since the PCM change.
It comes on if the temp is over 179 F.............no wonder after that run.

Be damned if the acceleration still shuts down on wide open full throttle runs when the speed gets up to 110 mph.
I haven't got the laptop yet to run with my AutoTap. :(
The Ebay laptop arrived last week but it'* an old one.......what should I have expected for $160.
2000SilverBullet is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2004, 12:40 AM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Westerville, Ohio 2000 Black SSEi
Posts: 6,127
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rogue is on a distinguished road
Default

What are your plugs gapped at?
Rogue is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2004, 12:51 AM   #3
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 15,928
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BonneMeMN is on a distinguished road
Default

Nice, i hope to get my high speed fan wired up to a switch some weekend soon.

I think you need to get DHP on the phone, and have a replacement sent out to get rid of that Torque management.
BonneMeMN is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2004, 01:10 AM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Feb 2003
Location: Bloomington-Normal, IL 1997 SE
Posts: 3,734
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
macho_mike21 is on a distinguished road
Default

Do you have any ducting going into your massive heatshield ther? That fan thing sounds awesome, think about how much you paid for that PCM, they better get you a working one.
macho_mike21 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2004, 11:51 AM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2000SilverBullet is on a distinguished road
Default

Quote:
What are your plugs gapped at?
.055"

Quote:
I think you need to get DHP on the phone, and have a replacement sent out to get rid of that Torque management.
I just may give that a try

Quote:
Do you have any ducting going into your massive heatshield ther? That fan thing sounds awesome, think about how much you paid for that PCM, they better get you a working one.
Yes, I have ram air ducting that keeps that chamber the same temp as outside air.
You're right about the PCM, the more I think about it the madder I get.
2000SilverBullet is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2004, 12:03 PM   #6
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jul 2003
Location: Westerville, Ohio 2000 Black SSEi
Posts: 6,127
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rogue is on a distinguished road
Default

Just an FYI on the INTENSE PCM it also does fan run after motor off, but its 3 minutes. 2KSB you really need to get a scan on that car, my guess is your either getting a ton of kr up top, belt slipping on the boost, or getting misfires. When was the last time you checked your gaps? I just did mine and found 2 at .50 instead of .55 which was giving me hesitation around 103 or so. Regapped em an now running strong.
Rogue is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2004, 12:18 PM   #7
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2000SilverBullet is on a distinguished road
Default

Quote:
2KSB you really need to get a scan on that car, my guess is your either getting a ton of kr up top, belt slipping on the boost, or getting misfires. When was the last time you checked your gaps? I just did mine and found 2 at .50 instead of .55 which was giving me hesitation around 103 or so. Regapped em an now running strong.
It'* easy to check the gaps, so maybe I'll try resetting them all to factory .060 specs. They are only 1.5 range cooler plugs.
2000SilverBullet is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2004, 01:12 AM   #8
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 0
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2000SilverBullet is on a distinguished road
Default

Rogue - I regapped all the plugs this afternoon from .056" to .058". Let you know if that makes any difference.
2000SilverBullet is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
98 SE, HVAC fan has a mind of it's own, sometimes works hotrod53 1992-1999 5 10-29-2008 01:15 AM
Fan motor only works on high - 03 GP GT vital49 Everything Electrical & Electronic 9 12-11-2007 11:46 PM
Blower fan only works on high. HeyU 1987-1991 2 08-10-2006 10:25 PM
Heater fan works on occasion (help) OLBlueEyesBonne Everything Electrical & Electronic 11 01-16-2005 06:09 PM
could someone help for a min L27Buick Lounge 33 05-14-2003 02:52 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:30 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.