My 89 Olds Delta 88 still had a small miss compare to how it was running before - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Oldsmobile When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-15-2012, 11:20 PM   #1
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2011
Location: Independence, Mo
Posts: 430
Thanked 2 Times in 2 Posts
DeathDealer is on a distinguished road
Default My 89 Olds Delta 88 still had a small miss compare to how it was running before

I have been repairing my 89 Olds Delta 88 on and off for the last 2 years I have had it. Well as of last Friday I replaced the Idle Air Control Valve (IAC), Cam and Crankshaft sensors and it made it run a little bit better buy taking out about 80 percent of the miss and shack it had when I was at a light or a stop sign. Well there is still a problem but I don't know what else it may be. So is it time for me to pay a shop to fix it or due yall think yall might be able to help me with it. I will list everything I have done below to it.

Here is the list.

Spark Plugs, Wires and a new Coil Pack about 6 months ago
O2 sensor About a year ago
Replaced the Intake Manifold Gasket, Fuel Filter and Air Filter about 3 months ago
New Fuel Injectors and Pressure Regulator about a year ago
New Shocks and Struts about a year and a half ago
Front and Rear Ball Joints
Inner and Outer Tie Rods in the front end
I have done more to it but I didn't want to bore yall so I gave the basics of what I have done so maybe yall might have a better chance at helping me with this. Thanks.
DeathDealer is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2012, 11:35 PM   #2
Senior Member

True Car Nut
 
sseidriver97's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Portage mi
Posts: 7,124
Thanked 3 Times in 3 Posts
sseidriver97 is on a distinguished road
Default

You only replaced one coil? have you tested the other two or checked your plugs again.one or a few may have been fouled if it hasnt been running right
sseidriver97 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2012, 11:39 PM   #3
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2011
Location: Independence, Mo
Posts: 430
Thanked 2 Times in 2 Posts
DeathDealer is on a distinguished road
Default

I only have a single coil pack on my 89 Olds that all six wire plug into. Also I did have the wires checked and there are working fine.
DeathDealer is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2012, 11:43 PM   #4
Senior Member

True Car Nut
 
sseidriver97's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Portage mi
Posts: 7,124
Thanked 3 Times in 3 Posts
sseidriver97 is on a distinguished road
Default

Looks like this right? it should.what motor is in your car...the picture here is three coil packs bolted to an ICM
Attached Thumbnails
My 89 Olds Delta 88 still had a small miss compare to how it was running before-thumbnail%5B2%5D.jpg  
sseidriver97 is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2012, 11:53 PM   #5
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2011
Location: Independence, Mo
Posts: 430
Thanked 2 Times in 2 Posts
DeathDealer is on a distinguished road
Default

Yep that is the right one. I have a Series 1 3800 V6 in mine.
DeathDealer is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2012, 11:59 PM   #6
Senior Member

True Car Nut
 
sseidriver97's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Portage mi
Posts: 7,124
Thanked 3 Times in 3 Posts
sseidriver97 is on a distinguished road
Default

Ah yes i aplogize.I forgot the non series were all one pack.Well have you checked the plugs again.Also is your check engine light on?
sseidriver97 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2012, 12:05 AM   #7
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2011
Location: Independence, Mo
Posts: 430
Thanked 2 Times in 2 Posts
DeathDealer is on a distinguished road
Default

I pulled all the plugs today and checked them along with checking the gap to make sure it was right which it was.
DeathDealer is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2012, 12:10 AM   #8
Senior Member

True Car Nut
 
sseidriver97's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Portage mi
Posts: 7,124
Thanked 3 Times in 3 Posts
sseidriver97 is on a distinguished road
Default

Alright well is the check engine light on..also have you retested the fuel pressure
sseidriver97 is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2012, 12:22 AM   #9
Senior Member
Posts like a Turbo
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2011
Location: Independence, Mo
Posts: 430
Thanked 2 Times in 2 Posts
DeathDealer is on a distinguished road
Default

Nope I have no check engine light on. Also yes I have had the fuel pressure rechecked by my local shop. They said it was in the normal range. Whatever that may be. They also said the pump was a little noise but they said that is normal for its age.
DeathDealer is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How does this COSTCO tool chest compare GunsOfNavarone Tools!! 1 03-25-2015 05:31 PM
Sawgunner- how does the Impala compare to the Bonny? GunsOfNavarone General GM Chat 4 02-15-2011 11:10 PM
Can you list OEM type battery brands/sizes/cost for compare? skregal 2000-2005 6 02-20-2007 05:43 PM
A/C Compressor Compare, WHICH ONE? vegeta6588 1992-1999 4 01-05-2007 07:12 PM
How does an Aurora compare with an SSEi? 2000_GalaxySSEi Bonneville GXP/ Northstar Powered Cars 27 10-28-2003 02:41 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:21 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.