1992 Odsmobile Delta 88 Royale - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Oldsmobile When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-24-2011, 03:53 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
kudzuinthesouth is on a distinguished road
Default 1992 Odsmobile Delta 88 Royale

I am stumped at the issues going on with this car! I had scanned it, came up with tps code, engine knock sensor, mass air flow code. I replaced all the above and the problem still exists. When you start the car, with check engine light on, put in reverse, the car has 100% power drive ability, put the car in drive, it will act like it is starting in 3rd or 4th gear. Push the accelerator to the floor, and you hope the car will get going. I checked the temp of the cat, thought the cat was plugged, removed cat, installed straight pipe, dis-connected battery for 10-15 minutes to clear engine light and codes, re-connected battery, engine light remained off, car drove 100% like it should for 1/2 hour of normal driving conditions. returning home, slowed down to pull in my driveway , small incline, engine light came back on, car could hardly make it up the driveway! what am i missing? could the pcm be going bad? any help, surely appreciated! jt
kudzuinthesouth is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2011, 07:19 PM   #2
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

I wonder if you have a bad PCM or a problem with the wiring harness. I think those three sensors use the same quad driver. I would start checking over the wires first.
Danthurs is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
delta 88,1992 wgoode General GM Chat 2 05-21-2012 08:02 AM
1992 Olds 88 Royale AC Compressor not engaging after stereo install cKy2007az Oldsmobile 8 02-17-2012 04:37 PM
Porksoda's 1992 Oldsmobile 88 Royale porksoda Your Ride: GM Pictures & Videos 3 11-10-2011 11:27 PM
Help with 92 Delta 88 Royale Thunder General GM Chat 0 02-01-2005 05:10 PM
Olds Delta Royale bonnie90se Oldsmobile 1 09-20-2003 06:50 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:01 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.