4t65e slipping after rebuild, help! - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


General GM Chat When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made. Chat about all things GM (and related cars). Off-topic stuff should be in the Lounge, and all Model specific mechanical problems should be posted in the proper forum.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-28-2016, 08:20 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Ehopson is on a distinguished road
Default 4t65e slipping after rebuild, help!

Ok i just rebuilt my 4t65e with a full master rebuild kit and all new solenoids. It slips in every gear if you give it over 1/4 throttle. If you barely gas it, it dont slip but the 1-2 and 2-3 shift is delayed. This is also causing my fluid to heat up quicker then usual. Im tearing it back down tomorrow, do you guys think it could be a bad teflon seal on the input drum? Or possibly a bad pc sonenoid? Any pointers or advice would be greatly appreciated,
Ehopson is offline   Reply With Quote
Old 02-29-2016, 08:04 PM   #2
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2016
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Ehopson is on a distinguished road
Default

was only in trans due to broke band, All check balls are in right spot. Now heres the low down, when i assembled the trans, i air checked every gear and i never got a good seal on the 2nd clutch. I heard the 2nd clutch was hard to get a good seal with air so i decided to go with it. Today i pressure checked the trans and on cold start in park and got 65 psi, immediately put in drive and it dropped to 50, downshifted to manual and it stayed at 50! I then pulled the main trans plug to read max line pressure and pressure stayed at 50 again in drive and manual. I ripped trans apart again and ohm tested the solenoids and everything came back ok, i decided to air check 2nd again and it bleed off again? Is this my problem or is the plunger inside my new pcs stuck but still reading 5 ohms? Really need your guys help, dont have money to pay a trans shop.
Ehopson is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
4T65E - 1st gear slipping 2005 Buick Terraza 2WD 95000 miles zchizhov Performance, Brainstorming & Tuning 8 06-07-2013 08:19 PM
03 4T65E slipping in 1st xtremerevolution Performance, Brainstorming & Tuning 99 02-17-2011 10:15 PM
2002 4t65e-HD into 1999 4t65e? buckykattnj Performance, Brainstorming & Tuning 6 02-15-2011 07:36 AM
4T65E-HD to 4T65E swap? woodturner2 General GM Chat 2 11-15-2010 08:53 AM
440-T4 slipping after rebuild. alec_b 1987-1991 19 01-21-2005 10:50 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:02 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.