Stalled again and now radio stays on and rear defrost stuck. - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-25-2007, 11:24 PM   #1
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ohio
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jordan172005 is on a distinguished road
Default Stalled again and now radio stays on and rear defrost stuck.

My friend and I went to get some stuff from storage today and it did not go well. First we went to the gas station and put $10 in the bonne cause it was on E. Then we headed up the highway about 20mins and when we got off everything was fine. We got to a light and I felt a bump and thought my friend ( ahead of me ) had just coasted into me or something. The light turned green and I went to go and.... Nothing. I put it in park and hit the Hazards and tried to start it. The car will start and Idle but rough and if you give it gas it'll die. My friend came back and pushed me to the nearest gas station and the car is now sitting there. The car will run on ether so I think it is a fuel problem. Now the reason I think htis is an electrical problem is.... I shut it off and got out and the radio, clock, and rear defrost were still on ( I didn't even hit defrost button ). We ended up disconnecting the battery and going to storage to get some stuff. On our way back we stopped at the gas station and hooked the battery back up and looked in and rear defrost was on again! I got in and tried to start it and as soon as I did the radio and clock were stuck on again and the car did not start. We unhooked the battery again and left for the night. We knew it had a fuel pump problem but now this has occured and we think it might be electrical instead of fuel pump. Any ideas on things I can do?
jordan172005 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 07:53 AM   #2
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

That is very odd. Do you ever get any water inside the car when it rains? We've seen grounds by both front doors cause quite an array of odd problems.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 10:17 AM   #3
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ohio
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jordan172005 is on a distinguished road
Default

Actaully the seals on the back doors are bad and I get water on the back floor.
jordan172005 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 10:20 AM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Nov 2002
Location: Texarkana, Texas
Posts: 6,041
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Damemorder is on a distinguished road
Default

The fuel pump grounds in the back where the wires go throught the floor at the front of the trunk. It'* just a single clip there. Try cleaning that.


RAP stays on too... Should stay on for ten minutes or until a door is opened.
Damemorder is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 11:38 AM   #5
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ohio
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jordan172005 is on a distinguished road
Default

How do I get to this ground wire and which side is it on? Also I know the radio and stuff it supposed to stay on for like 10mins but I was sitting there with the keys out and both front doors open and it was still on !
jordan172005 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 07:43 PM   #6
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ohio
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jordan172005 is on a distinguished road
Default

We went up there today and tried to get the bonne running so I could bring it home but no go. We did have it running for a few minutes then it died before we even started moving. We tested the fuel pressure by pressing the button on the fuel rail and it just drizzles out and the motor will run on ether so it'* a fuel problem. I looked under the car and unhooked and hooked back up both plugs beside the fuel tank and still didn't start. I did find out I have the CRC pump though so I know what to look for. Any idea where that ground wire is though for the pump?
jordan172005 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 08:10 PM   #7
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Nov 2002
Location: Texarkana, Texas
Posts: 6,041
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Damemorder is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by jordan172005
We went up there today and tried to get the bonne running so I could bring it home but no go. We did have it running for a few minutes then it died before we even started moving. We tested the fuel pressure by pressing the button on the fuel rail and it just drizzles out and the motor will run on ether so it'* a fuel problem. I looked under the car and unhooked and hooked back up both plugs beside the fuel tank and still didn't start. I did find out I have the CRC pump though so I know what to look for. Any idea where that ground wire is though for the pump?
Inside the trunk.
Damemorder is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 08:31 PM   #8
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ohio
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jordan172005 is on a distinguished road
Default

We looked inside the trunk and found a ground on the left side and we disconnected it and the car fired up but then died about a minute or two later. We scrapped off the paint where the ground was and then tightened the ground down and the car still didn't fire. Is that the ground for the pump? I guess if it is then there is nothing wrong with it so must be a bad fuel pump :(
jordan172005 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 08:37 PM   #9
Senior Member
Certified GM nut
 
Join Date: Oct 2005
Location: Western New York
Posts: 1,942
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Technical Ted is on a distinguished road
Default

The fuel pump ground is at the driver'* side ground bus. Check out the following Techinfo article. The correct bus should have black & black with white stripe wires going to it.

http://www.bonnevilleclub.com/forum/...=article&k=102
Technical Ted is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 10:25 PM   #10
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2007
Location: Ohio
Posts: 29
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jordan172005 is on a distinguished road
Default

Went back up there today and cleaned that ground "pack" and the car fired right up but died a few miles down the highway when we got to the first stop light. He said he wiggled the ground pack and it fired back up . When we got it home I took the ground pack apart again and cleaned it so well that it'* now a piece of shiny copper and I took the car for a drive around town for about 10mins and the car didn't die at all. I think the problem is solved and I thank you all for your help. If it does die again I guess the only other thing would be to replace the fuel pump itself.
jordan172005 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
92 cutlass supreme stalled now wont start ea009 Oldsmobile 10 08-22-2013 07:26 AM
1992 Olds 88 defrost stuck BaerMonteSS Oldsmobile 16 01-26-2012 04:24 PM
Stuck on Defrost red454 1992-1999 6 08-14-2007 11:59 AM
Stalled again, pulled more codes. beckstyle 1992-1999 21 03-13-2005 04:26 PM
Climate control stuck on Floor/Defrost DJ SHO Everything Electrical & Electronic 7 07-19-2004 01:39 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 11:33 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.