Problem with the Check Monitor & ABS & Traction Control - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-18-2009, 04:25 PM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Posts: 98
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Knight-Design is on a distinguished road
Exclamation Problem with the Check Monitor & ABS & Traction Control

Hi Guys,

i readed a lot but nothing helped me.

I have a 93 SSEi with some electrical Problems.

At first it ever tells me stupip things about my lights on the Check monitor.

When i turn the lights on, it tells me:

Tail light, Head Light, High Beam. just what i turn on... when i turn on the turn signals it tells me also : turn signal light. also the brake lights... BUT

ALL my lights work! I cleaned all contacts and changed every bulb in the headlights and taillights but nothing changed. It only tells me lights, nothing else, all other sensors work like they should. but it'* very anoying when i drive and ever when i brake or turn the light on the the car "gongs" and tells its broken...

I also had a look at the ground bus but this one looks like new...

Is there any place i should look for that i may forgot?

The other thing i have is the problem with the ABS and Traction Control lights on.

Both light up all the time. i checked the contacts on the wheel sensors, they are clean. is there any way to check what it is? Maybe the ATE Brake Control box or the Wheelsensor?

aaaah, i forgot, another problem i had a time ago, my Airbag Control Computer burned up and i have to pull it out. is this a typical problem? I buyed a new one and when i put it in it burned up the same way in just a few seconds. is there a known problem?

I hope you can help me.

Sorry for the long text.

Best wishes from Germany and thanks a lot!!!

Manni

ps: i hope you all understand my english

pps: I have a sunroof in my Bonne, and all the drains had been pulled... i reinstalled them and changed the doorseals complete, but after a heavy rain or a car wash it'* a bit wet under the drivers carpet. not much, but i will fix it. is there any known fix for that? i have no holes ander there and no rust. i think it comes from under the windshield or the firewall, but i cannot see anything when i try it myself...
Knight-Design is offline   Reply With Quote
Old 04-22-2009, 08:58 AM   #2
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Posts: 98
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Knight-Design is on a distinguished road
Default

Nobody with any Idea? :(

I still hope that somebody out there could help me.

Best wishes from Germany

Manni
Knight-Design is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2009, 10:20 AM   #3
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Posts: 98
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Knight-Design is on a distinguished road
Default

I still have the same Problems :(

I don't know what else i should check...
Knight-Design is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2009, 10:59 AM   #4
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Do you have a center trunk light? How about a eye level brake light. My trunk lid lights got me for a while. Also check your license plate light.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2009, 11:15 AM   #5
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Posts: 98
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Knight-Design is on a distinguished road
Default

Hi. Thanks for your reply.

My License Plate lights work fine. i've got an 3rd Brake Lamp and it also ever tell me that this also not works. but it works fine... i also have seen that the tail light message goes on and off all the time. just like blinking... all contacts are in great shape and all bulbs are brend new. also the ones in the third brake lamp and the license plates lights and the trunk light itself..... also the bulbs in the headlights.

so where can i search??

Thanks a lot.

Manni

Last edited by Knight-Design; 04-25-2009 at 11:16 AM.
Knight-Design is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2009, 11:22 AM   #6
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

I think there is a ground bus in the trunk area. Start checking all the ground buses and clean them up.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 04-25-2009, 03:08 PM   #7
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Posts: 98
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Knight-Design is on a distinguished road
Default

i checked the whole trunk and the whole way of the cables right under the dash. but there'* only one ground bus under the carpet on the drivers seat area. and this one looks like new.

any other idea?

thanks

Manni
Knight-Design is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2009, 10:22 AM   #8
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Posts: 98
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Knight-Design is on a distinguished road
Default

Hi,

do you maybe know something to my ABS/Traction Control Problem?

Manni
Knight-Design is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 02:38 PM   #9
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Posts: 98
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Knight-Design is on a distinguished road
Default

hi,

i checked now every cable from under the dash till the lamps themselves --> same problem is still there...

it shows me every lamp. Head lamp, high beam, brake, tail lights. but everythings works great.

And the ABS Problem is also still there. i hope that someone could help me to find out what the hell the problem is...

Best wishes.

Manni
Knight-Design is offline   Reply With Quote
Old 05-26-2009, 04:24 PM   #10
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Location: Germany
Posts: 98
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Knight-Design is on a distinguished road
Default

Does nobody else have any idea?

Greetings

Manni
Knight-Design is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2000 SE Traction Control and ABS Problem PLEASE LOOK!!! Bill6sic6 2000-2005 5 12-13-2007 11:13 AM
Stability Control System-ABS-Traction Control compyelc4 2000-2005 16 03-06-2007 11:03 PM
ABS & Traction Control Sensor Maymybonnieliveforevr 1992-1999 8 06-05-2006 06:50 PM
Traction Control & ABS lights xX1SSEI1Xx 1992-1999 3 06-13-2005 10:45 PM
ABS & Traction Control Lights al 1992-1999 6 01-23-2004 11:24 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 02:50 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.