odd gage freak-out - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-27-2006, 06:36 PM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
goertz is on a distinguished road
Default odd gage freak-out

the other day, I was driving my '96 SSEi, and everytime I hit the brakes, the temp, oil, fuel and boost gage would go dead for a second, then come right back. If I turned on the AC, the same thing happened. Almost like there wasn't enough battery power to run everything. I was hesitant to shut it off, because I thought maybe the battery was bad, or the alternator. When I got to work, I shut it off. I was going to try to start it again, assuming it would be dead, but to my surprise, she fired right up, and never gave that problem again. The battery connections were all good, and it hasn't given me any problems since. That was last week. Any ideas what causes this? It seemed like such a freak incident, because it never did it again.
goertz is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2006, 09:45 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Oct 2002
Location: Groton, CT _NEBF 05, 06, 07_
Posts: 2,703
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
markwb is on a distinguished road
Default

Yeah, that is a strange phenonema, or anamoly, whatever. I'd be looking out for that thing to possibly rear it'* ugly head again.
markwb is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2006, 10:06 AM   #3
Senior Member
Certified Car Nut
 
dbeast420's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: My reclining computer chair
Posts: 11,269
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dbeast420 is on a distinguished road
Default

I had the same problem with mine. There are some brands of batteries that had a problem with the connections inside the battery getting screwed up. I'm unsure of the brands.

I replaced mine with an Optima red top and haven't had the problem since
dbeast420 is offline   Reply With Quote
Old 07-28-2006, 07:08 PM   #4
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jul 2006
Location: Colorado Springs, CO
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
goertz is on a distinguished road
Default

That makes sense, it seemed totally like a lack of power issue. the brake lights activated it, and turning the AC on made it noticeably worse. But then it started right up, and never did it again. I'm thinking battery too.
goertz is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Odd problem..very odd bonneville2k6 Everything Electrical & Electronic 5 03-22-2006 05:25 PM
Temperature Gage and general gage Worries gizmo Everything Electrical & Electronic 6 07-04-2005 01:13 AM
My Son, The Freak... MOS95B Lounge 39 03-24-2005 09:10 PM
Odd. Very odd. willwren Lounge 7 02-23-2003 03:27 PM
Security system freak out 94SSEgold 1992-1999 2 01-09-2003 12:43 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:35 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.