Need Help! Electrical Problem - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-15-2009, 01:16 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
NewYork06 is on a distinguished road
Default Need Help! Electrical Problem

I have a 2003. While I was going to get dinner i noticed my fuel, temp and oil gauges were all not working. Then i noticed my fog lamps, power locks, keyless entry were also not working. Then after i turned my car off the radio display, the ignition light and the inside door(power windows, power locks, trip re-set, etc.)lights would not go off. Even after opening my door locking the doors they would just stay on. I obviously have no idea whats wrong since im on here asking for some help. I disconnected the battery so it would not die. Please any help will be greatly appreciated!!! Thank You.
NewYork06 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2009, 03:04 AM   #2
Okie Hokie
Posts like a Camaro
 
tlsheff's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Durant, Ok 74701
Posts: 1,107
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
tlsheff is on a distinguished road
Default

That is indeed a mystery... just out of curiosity... how old is the battery, have you done any work to the car lately that could result in a grounding problem, or loose cables anywhere, or anything that might lead to this...
tlsheff is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2009, 03:04 AM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Purplehazeir's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Arlington, WA
Posts: 7,979
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Purplehazeir is on a distinguished road
Default

With everything you've mentioned, you might want to take the car and get a Tech 2 scan done. This will narrow down what might be the cause. Otherwise...you'll be taring the car apart looking for a ground problem, module problem, data bus problem or?
Purplehazeir is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2009, 09:09 AM   #4
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

You may want to try these tests. With everything going nuts it could be as simple as a bad battery cable.

https://www.gmforum.com/t279494/

https://www.gmforum.com/t279492/
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2009, 12:16 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
NewYork06 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by tlsheff View Post
That is indeed a mystery... just out of curiosity... how old is the battery, have you done any work to the car lately that could result in a grounding problem, or loose cables anywhere, or anything that might lead to this...
As far as i know the battery is probably as old as the car so 6 yrs old. No i have not done any work on the car lately that would have caused a grounding problem or anything else..By the way thank you everyone for the help.
NewYork06 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2009, 02:10 PM   #6
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
NewYork06 is on a distinguished road
Default

Ok after little tampering..disconnecting the battery re-connecting it everything is working fine..hmmm..idk?
NewYork06 is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2009, 03:15 PM   #7
Senior Member
True Car Nut
 
Purplehazeir's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Arlington, WA
Posts: 7,979
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Purplehazeir is on a distinguished road
Default

With all the electronics on these cars, they like clean power and good grounds. Glad you were bale to get it solved.
Purplehazeir is offline   Reply With Quote
Old 03-15-2009, 06:56 PM   #8
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

For the recored, corrosion problems are common. I clean my battery connections 2 times a year.
Danthurs is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cluster problem, A bad Trans. Speed Sensor or an Electrical Problem DeathDealer Oldsmobile 8 12-31-2012 10:32 PM
Need Help with Emissions / Electrical Problem P.Dukich GMC/Chevrolet Truck/SUV 4 01-30-2012 08:21 PM
Major electrical problem! need help! Bwayney Everything Electrical & Electronic 9 10-19-2010 05:55 AM
Need help quick electrical problem wf2tm51 Audio (and aftermarket electronics) 4 06-13-2006 03:53 AM
electrical problem....need imput quick.... robmpulse 1992-1999 1 08-11-2004 09:24 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:11 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.