My heat doesnt work, this is no bueno. somebody help me out? - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-02-2007, 02:35 AM   #11
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 193
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
MadMike is on a distinguished road
Default

it was 17 degrees... ah, thats probably the problem, its just frigden cold, i noticed it today too, but after the car warmed up a bit the heat kicked on.
MadMike is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2007, 01:18 PM   #12
Senior Member
Posts like a Northstar
 
Join Date: Sep 2005
Location: Dayton, OH
Posts: 600
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
imidazol is on a distinguished road
Default

It sounds like the heater is being operated with the auto button. The unit doesn't start the blower motor until the engine coolant reaches a certain temperature and then it increases the blower speed as the coolant gets hotter.

You can operate on manual and use the recirculate setting to use the air frominside the car that'* a little warmer to go through the heater. That gives slightly faster heat. I use it on the AC vents to send warm air toward my hands on the steering wheel.
imidazol is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2007, 06:12 PM   #13
Senior Member
Posts like a Supercharger
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 193
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
MadMike is on a distinguished road
Default

Well, problem taken care of, thanks guys
MadMike is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Got a pk3 key made and it doesnt work. Don't know what to do. Help please deante 2000-2005 3 02-14-2013 05:25 AM
odometer doesnt work matt_landon 1992-1999 1 06-30-2004 06:20 PM
Installed aftermarket HU, now sunroof doesnt work Vio_late Audio (and aftermarket electronics) 0 04-06-2004 05:13 PM
Installed aftermarket HU, now sunroof doesnt work Vio_late Audio (and aftermarket electronics) 0 04-06-2004 05:12 PM
delay doesnt work bonnieman92 Everything Electrical & Electronic 3 03-02-2004 11:51 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:36 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.