I have no DIC!!!!! - Page 4 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-17-2005, 07:50 PM   #31
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Dec 2004
Location: Saskatoon, Sask, Canada
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
d.denis is on a distinguished road
Default

what and where is the DIC module that you guys speek of?
Is it just hte whole circuit board that the dispay screen is on?

I have had DIC problems for quite awhile now but the screen is just really dim. I can only see it at night and even then i still have to squint. Every once and awhile when I first start the car it is bright, but after 10 seconds or so it dims down again. All the other cluster components work just fine. I have taken it all apart and cleaned connections with no luck.
Any suggestions ?
d.denis is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2005, 08:10 PM   #32
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Location: Chicago,IL MWBF '04 SURVIVOR MWBF '05 SURVIVOR Napa Manager
Posts: 3,955
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Kennginn is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by d.denis
what and where is the DIC module that you guys speek of?
Is it just hte whole circuit board that the dispay screen is on?

I have had DIC problems for quite awhile now but the screen is just really dim. I can only see it at night and even then i still have to squint. Every once and awhile when I first start the car it is bright, but after 10 seconds or so it dims down again. All the other cluster components work just fine. I have taken it all apart and cleaned connections with no luck.
Any suggestions ?
u check ur dimmer controls and its ur drivers information center
Kennginn is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2005, 08:26 PM   #33
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Dec 2004
Location: Saskatoon, Sask, Canada
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
d.denis is on a distinguished road
Default

dimmer controls work fine
and yes my problem is with the DIC
d.denis is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2005, 08:28 PM   #34
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Location: Chicago,IL MWBF '04 SURVIVOR MWBF '05 SURVIVOR Napa Manager
Posts: 3,955
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Kennginn is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by BillBost37
Oh guys...someone took a picture and has advice. 1. No need to drop steering column if you can wiggle cluster into the correct position, it'll come right out. 2. Don't take out the black screws...they don't do anything but hold the connectors on the circuit board for the wire harness you already unplugged.

Here'* the inside. It is sooooo easy!
well read this
Kennginn is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2005, 08:53 PM   #35
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Dec 2004
Location: Saskatoon, Sask, Canada
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
d.denis is on a distinguished road
Default

I have already tried to clean the connections and it hasnt helped.
d.denis is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2005, 08:56 PM   #36
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Location: Chicago,IL MWBF '04 SURVIVOR MWBF '05 SURVIVOR Napa Manager
Posts: 3,955
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Kennginn is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by d.denis
I have already tried to clean the connections and it hasnt helped.
u check the connections??? what steps have u takin so far??
Kennginn is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2005, 09:03 PM   #37
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Dec 2004
Location: Saskatoon, Sask, Canada
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
d.denis is on a distinguished road
Default

I have just taken the whole cluster apart, cleaned every single possible connection inside the cluster and the 2 plugs that connect the cluster to the car itself.
and none of that helped.
d.denis is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2005, 09:04 PM   #38
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Location: Chicago,IL MWBF '04 SURVIVOR MWBF '05 SURVIVOR Napa Manager
Posts: 3,955
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Kennginn is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by d.denis
I have just taken the whole cluster apart, cleaned every single possible connection inside the cluster and the 2 plugs that connect the cluster to the car itself.
and none of that helped.
u might have to the remove that board and put a new one in then
Kennginn is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2005, 09:09 PM   #39
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Dec 2004
Location: Saskatoon, Sask, Canada
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
d.denis is on a distinguished road
Default

that is what I was kinda thinking but where to find one ? I will probably have to buy a whole guage cluster because nobody wants to tear apart a cluster for one little piece.
GM says that it is no longer available.

thanks for you advice and quick responses !!!
d.denis is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2005, 09:12 PM   #40
Senior Member
True Car Nut
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Location: Chicago,IL MWBF '04 SURVIVOR MWBF '05 SURVIVOR Napa Manager
Posts: 3,955
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Kennginn is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by d.denis
that is what I was kinda thinking but where to find one ? I will probably have to buy a whole guage cluster because nobody wants to tear apart a cluster for one little piece.
GM says that it is no longer available.

thanks for you advice and quick responses !!!
post in the wanted forum someone might have one for u or search on ebay or try the junkyard b 4 the dealer
Kennginn is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pk Ave -DO the Later Models Still Have DIC/switch to KM/Per Hour? Soft Ride Buick 9 05-11-2014 04:11 AM
DIC reporting Turn Signal Light Out Merlin 91/97 1987-1991 4 06-02-2003 02:14 PM
SSE Compass and DIC Failure!!!!!!!! SSE001 1987-1991 3 04-08-2003 03:07 PM
compass and dic not working? stormin76 1987-1991 3 04-03-2003 04:40 AM
DIC AND COMPASS PROBLEMS shortstuf212559 1992-1999 7 02-11-2003 02:09 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 09:29 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.