Help please! Module issues ***UPDATED - Nov 5 w/pics*** - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Everything Electrical & Electronic Have an electrical problem? Lighting, Alternators, gauges, DIC, HUD, etc? Post it here. Please post Audio problems in the Audio forum, and Engine control problems in the appropriate Mechanical forum for your year.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-30-2006, 11:33 PM   #1
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: Ottawa, ON Canada
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Turk12 is on a distinguished road
Default Help please! Module issues ***UPDATED - Nov 5 w/pics***

Hey everyone

I've been using the "search" feature for over an hour and I'm not having any luck :( My current situation is:

No interior lights when door(*) are open
pwr trunk button does not work
pwr door locks don't work
lighted keyholes don't work anymore
radio doesn't stay on anymore when key is removed
interior lights will work when I turn the **** all the way back
pwr atenna not working either (guessing motor might have died, not sure if its related)

The above features all worked when I purchased the car this past summer and crapped out apprx. 2 weeks ago.

Now, I do not have remotes in case someone asks. My car has the OEM security if that matters or not. I have checked and I mean CHECKED every single fuse there is to check. I do not have a tester to do any of the wire tests I've been reading about. Also, I'm not 100% sure but do 95'* not have a BCM? Reason I'm asking because this was the part that went **** up on my father'* 96 SSEi when he had some similar problems so I picked one up @ the wreckers this past weekend only to find out that my car DOES NOT have one? This is the part I"m talking about:

Name:  MALL.jpg
Views: 10
Size:  20.4 KB

Now, I have found the following 2 modules but I have no idea what they are. I can't find any answers on the net either. Part# 25615095 (black box with 2 seperate blue connectors on 1 end and 1 white connector on the other end) Part#25608923 which is a small grey box probably the sixe of pack of smokes I guess? If these descriptions don't help then I can take pictures tomorrow and email them to whoever would be willing to help out.

I can't check this website from work so if someone needs/wants/has some questions please feel free to email me here: [email protected]

Please help! :o I"m ready to run this thing off a cliff!!! :P
Turk12 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2006, 01:29 AM   #2
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 19,756
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1993 SLE is on a distinguished road
Default

have you checked the ground busses???
1993 SLE is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2006, 01:48 AM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 2,688
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dillcc is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by 1993 SLE
have you checked the ground busses???
In case you haven't seen it, here ya go:
Driver'* side and passenger'* side has one. It'* wrapped in the bundle of electrical tape you can see. This is probably one of the most famous pics on BC
Name:  DSC00977.jpg
Views: 8
Size:  52.3 KB
dillcc is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2006, 10:41 AM   #4
Senior Administrator


Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,641
Thanked 995 Times in 772 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

If it was that ground buss, I'm surprised his fuel pump still works IMO.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2006, 03:36 PM   #5
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

Quote:
Originally Posted by Mike1995
If it was that ground buss, I'm surprised his fuel pump still works IMO.
We've seen many ground buss issues that didn't stop the FP and many other things. All depends on how bad it is, if that'* what the issue is.
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2006, 09:16 PM   #6
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Oct 2002
Location: Groton, CT _NEBF 05, 06, 07_
Posts: 2,703
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
markwb is on a distinguished road
Default

I'm sure your car is equipped with a BCM. Ground buss is a very good possibility. The fact that you can manually turn on interior lights indicates that the BCM may be faulty. RAP is what maintains power to radio & pwr windows after ign. off.
markwb is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2006, 09:46 PM   #7
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: Ottawa, ON Canada
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Turk12 is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by dillcc
Quote:
Originally Posted by 1993 SLE
have you checked the ground busses???
In case you haven't seen it, here ya go:
Driver'* side and passenger'* side has one. It'* wrapped in the bundle of electrical tape you can see. This is probably one of the most famous pics on BC
Ok, I've definately seen that picture many times :P but I have no freaking idea what I'm looking for or what to do to test it or know if its bad? What am I looking for? Is it always that 1 plug which is showing in the pic untaped which I am to check?
Turk12 is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2006, 10:57 PM   #8
Senior Administrator


Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,641
Thanked 995 Times in 772 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

When Dillcc referenced that picture, he should have used my other one also. Here it is...

You want to pull this out and check for corrosion. Clean if necessary




If you can, clean these also.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 10-31-2006, 11:17 PM   #9
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: May 2006
Location: Ottawa, ON Canada
Posts: 22
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Turk12 is on a distinguished road
Default

Great pics, thanks! What do you guys use or suggest to clean those terminal adapters with?

Here are the 2 modules I was talking about, they are both located on the passenger side floor area between the PCM and fuse box area........now can anyone tell me if these would be causing me any problems and what are they for/called? Thanks again. I wanna solve this damn thing sooooo bad :P


Part# 25608923


Part# 25615095
Turk12 is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2006, 08:29 AM   #10
Senior Administrator


Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,641
Thanked 995 Times in 772 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

To clean those terminal adaptors, I suggest using battery terminal cleaner inside the contacts themselves. For the bussbar, sandpaper will clean that up nicely. I can assume that this problem is usually only related to cars driven in the snow country. Snow and ice get dragged into the drivers side, melts and corrodes that connector. Gets worse when you have road salt mixed in with the snow. Passenger side shouldn't be a problem. Unless you have passengers getting in and out as much as the driverside.
Mike is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CarFax unlimited good till ** Nov 17 ** Drifter420 Lounge 19 11-16-2007 11:20 PM
Nov. Natick Meet 95seand78z28 Your Ride: GM Pictures & Videos 1 11-11-2007 12:59 AM
Turning 21 on Nov. 3rd fantastic88 Lounge 14 11-04-2004 01:24 AM
Nov COTM Merlin 91/97 Lounge 0 11-03-2004 12:11 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:17 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.