01 Silverado 5.3ltr no start when warm - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Chevrolet When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-08-2013, 03:31 PM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
CrazyGunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Olds
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
CrazyGunner is on a distinguished road
Cool 01 Silverado 5.3ltr no start when warm

this is a heat related issue. the truck will start fine until it gets to operating temp then just dies, no misfire no sputter. and not throwing any codes. it will not start again until engine is cold and starts up fine.
I can only drive about 10 miles then Im hooped or let it sit an Idle for about 30 min then dies and will not start.

things I have done already
new plugs
fuel injector cleaner
new fuel pump
cleaned MAF sensor

any Ideas before I start changing more parts...
CrazyGunner is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2013, 05:06 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

crank position sensor.
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2013, 05:12 PM   #3
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
CrazyGunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Olds
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
CrazyGunner is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by jwfirebird View Post
crank position sensor.
Thanks! I give that a shot!
CrazyGunner is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2013, 05:14 PM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

there is a few other things it could be but thats very common and hard to troubleshoot because it works cold
jwfirebird is offline   Reply With Quote
Old 08-08-2013, 05:16 PM   #5
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
CrazyGunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Olds
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
CrazyGunner is on a distinguished road
Default

Quote:
Originally Posted by jwfirebird View Post
there is a few other things it could be but thats very common and hard to troubleshoot because it works cold
ya its a tough one. I was told to try that by someone else aswell but thought Id throw it up on here and see what everyone else thought
CrazyGunner is offline   Reply With Quote
Old 08-13-2013, 11:36 PM   #6
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
CrazyGunner's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Olds
Posts: 36
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
CrazyGunner is on a distinguished road
Default

there we go!! changed crank position sensor let it idle until warM and took for a drive good to go!


Thanks Justin
CrazyGunner is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2013, 07:10 AM   #7
Senior Member
True Car Nut
 
jwfirebird's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
Location: western,ny state
Posts: 9,616
Thanked 563 Times in 481 Posts
jwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond reputejwfirebird has a reputation beyond repute
Default

no prob, thanks for the update
jwfirebird is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Warm Start problem 1987 LeSabre ROberg Introductions for new members 3 06-20-2011 10:19 AM
Hard start when warm, flashing Service Engine Soon at Idle. KoryKreisler Chevrolet 15 07-02-2010 12:39 AM
rough idle and slight decreased power after warm start CJCroel 1992-1999 3 04-10-2008 09:56 PM
1995 L27 Silhouette - Surging idle at warm start-up L67Silhouette Oldsmobile 11 09-27-2007 11:57 PM
sputters upon warm start-up Roni271 1992-1999 10 05-13-2003 08:19 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:13 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.