lesabre ignition problem? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Buick When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-22-2012, 08:22 PM   #1
xxx
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
xxx is on a distinguished road
Default lesabre ignition problem?

hello i have a 98 buick lesabre that i think has a ignition problem. when i turn the key to start it, i get nothing and i have no power to my dash. i have power to my windows, radio, heater, etc but nothing for the dash and it wont turn over. when the problem first began, it seemed like if i turned the key on and off a couple times it would eventually get power and start but now i am getting nothing.
xxx is offline   Reply With Quote
Old 12-22-2012, 10:22 PM   #2
xxx
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
xxx is on a distinguished road
Default

im leaning towards the ignition switch under the dash but i did spray lube into the key switch cause it was kind of sticking. would that have messed up the vats? if so, shouldnt the dash and guages still come on with the key on?
xxx is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 01:29 AM   #3
Former Sponsor
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 63
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
go-part is on a distinguished road
Default

Check the fuses and wires, you may have a short somewhere
go-part is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 09:45 AM   #4
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Remove inspect/Reinstall your both battery cables. Then attempt to restart it.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 06:08 PM   #5
xxx
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
xxx is on a distinguished road
Default

i checked the fuses, battery, connections, and starter and couldnt find anything wrong in the wiring
xxx is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 06:24 PM   #6
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

How old is the battery?
Mike is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 06:45 PM   #7
xxx
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
xxx is on a distinguished road
Default

less than a year old
xxx is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 06:56 PM   #8
xxx
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
xxx is on a distinguished road
Default

also, something strange. yesterday while i was checking wires and such, i put the key to on position incase i wiggled something that would make the dash lights come on, nothing i did made them come on but what is weird is i was just sitting there thinking and without doing anything the dash started working, so i tried starting it and it started right up but when i shut it off and tried to restart, i again had no dash lights or power to the starter
xxx is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 06:57 PM   #9
xxx
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
xxx is on a distinguished road
Default

also, i left the key on for over a hour again and still nothing
xxx is offline   Reply With Quote
Old 12-23-2012, 09:00 PM   #10
certified crazy person
Certified GM nut
 
eltatertoto's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: hobart indiana (1 hr from chicago)
Posts: 1,871
Thanked 64 Times in 52 Posts
eltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rougheltatertoto is a jewel in the rough
Default

my car is similar in that i have more than one wire on my ignition to power different things. when i wired in my remote start, it said wire it to the brown wire. i had 3. i picked one at random and when the remote start starts the car all i have working is the gauges windows and heater. no wipers, heads up display, automatic lights or radio.

my best guess would be a) bad connection at the ign cylinder or b) if you follow the loom of wires down your steering column you will see them come to a big block with a bolt in the middle. sometimes that bolt will come loose allowing one of the connectors that slide into it fall out causing this problem exactly.

best of luck!
eltatertoto is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
At a complete loss----ignition problem. BonEvilSSEi Buick 5 01-26-2005 11:20 AM
Ignition/fuel problem (hard start/stalls/rough idle) 1992 trofeo 1992-1999 43 04-02-2004 05:24 PM
Same ignition problem WTF?!?!? Update! Wolfedog50 1992-1999 15 01-12-2004 02:52 PM
Ignition problem Wolfedog50 1992-1999 1 10-12-2003 10:46 PM
possible ignition problem or wiring... CraZyDriVer868 1992-1999 3 07-02-2003 04:14 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 08:05 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.