93 oark ave missing at all speeds please help - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Buick When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-16-2011, 12:47 PM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hotrod540 is on a distinguished road
Default 93 oark ave missing at all speeds please help

i have a 93 park ave 3.8 vin l check engine light is off but it shows a code23 at times it will run perfect and others it misses at all speeds i have changed feul filter spark plugs and wires iat senser crank sensor and balancer cleaned ecm grounds tried coils ing module ecm and also replaced upper and lower intake gaskits please if anyone has any ideals what going on please let me know thank you
hotrod540 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2011, 12:54 PM   #2
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Have you tested your fuel pressure?
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2011, 01:39 PM   #3
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hotrod540 is on a distinguished road
Default

ya sorry i forgot to add that i check feul pres it was right with specs and i also checked vaccum lines and i sprayed around the intake no change this thing is driving me crazy when it runs good and next time it missing grrrrrr
hotrod540 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2011, 01:44 PM   #4
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Weak coils can cause a misfire. I've had coils test good, and misfire. Put in new coils and the mis is gone.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2011, 03:13 PM   #5
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hotrod540 is on a distinguished road
Default

ya i put brand new coils on it still the same
hotrod540 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2011, 08:04 PM   #6
Senior Member
Posts like a 4 Banger
 
Join Date: Aug 2011
Location: muskegon, mi
Posts: 131
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
pbrktrt is on a distinguished road
Default

Possibly cheap wire set or cracked plugs?
pbrktrt is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2011, 09:36 PM   #7
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Misfires can be caused by bad plugs, bad plug wires, bad coil, bad ICM, bad fuel injector(*), low fuel pressure, burned or bent valves, broken valve spring, bent push rod or rocker. Go threw each.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2011, 10:24 PM   #8
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hotrod540 is on a distinguished road
Default

wouldnt u think if it was something inside the motor it would do it all the time?theres times it runs just fine the car does have over 300k on it
hotrod540 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2011, 07:10 PM   #9
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hotrod540 is on a distinguished road
Default

hey guys think i found the problem found some burnt wires that goes to the crank senser thanks for the help
hotrod540 is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2011, 03:31 AM   #10
Senior Member

True Car Nut
 
sseidriver97's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Portage mi
Posts: 7,124
Thanked 3 Times in 3 Posts
sseidriver97 is on a distinguished road
Default

COde 23 is MAT and IAT circut low temp..

Mat (manifold air temp)
IAT ( intake air temp)
sseidriver97 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need help please !!! (( Park Ave vibration goldfinger22 1992-1999 7 03-28-2008 06:55 PM
Please, please PLEASE! willwren Lounge 20 03-26-2008 01:16 PM
1994 Park Ave. won't rev at highway speeds BRexford 1992-1999 8 01-09-2008 04:51 PM
Coolant Resivour Cap Missing (Part # Please) Damemorder 1992-1999 7 04-03-2004 11:49 AM
What are some N/A 1/4 times and trap speeds? brminder Performance, Brainstorming & Tuning 17 05-20-2003 10:57 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:44 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.