92 buick regal 3.8 please help - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Buick When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-24-2011, 12:11 AM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Location: pennsylvania
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
franklin cardona is on a distinguished road
Thumbs up 92 buick regal 3.8 please help

I am frank , I have a 92 buick regal custom 3.8 ...I am having trouble with the auto. she starts and perhaps 1 or 2 miles into driving she turns off. She starts back up after 10 to 15 minutes. The guage does not register been hot untill she sits.I changed the plugs,relay switches,ignition cables and ignition module,air filter and a radiator flush. I had her for 1 year this june 2011. she has 106k miles. I changed the oil every 2k miles and rebuild the transmission 4 months ago. today is june 23 2011. I really need some help. auto zones diagnostics comes up with no codes.what to do ? is it a coolent sensor or o2 sensor? would a bad starter cause the car to stall while driving . I am out of options here.. can someone help with any suggestions please >> my e mail is [email protected]

please help me out with any tips...
franklin cardona is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2011, 12:30 AM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
sawgunner's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Dover, NH
Posts: 7,122
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
sawgunner is on a distinguished road
Default

sounds like it is possibly your MAF sensor. unplug it and try to drive it. it will stumble at first but then even out
sawgunner is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2011, 12:32 AM   #3
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

When it stalls you need to check for spark. When it stalls does it stutter and then die or die like a switch was flipped. Could be a bad fuel pump of a bad crank position sensor.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2011, 12:33 AM   #4
Senior Member
Certified GM nut
 
2k2cse's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Newfoundland, Canada
Posts: 2,112
Thanked 18 Times in 17 Posts
2k2cse has a spectacular aura about2k2cse has a spectacular aura about
Default

I just tried posting this in another thread, but it was deleted. Too slow. lol

Welcome to the forum. A bad starter would not cause the car to stall after it is already running. It would either be an electrical problem, fuel, or in the vacuum lines. Check all the vac lines on the motor for any cracks, or leaks. You can also change the fuel filter if it hasn't been done..even if it isn't the problem, it don't hurt to change it. It could also be a sensor..i'm not really sure what ones, someone else would be able to help with that. Good luck and hope this helps
2k2cse is offline   Reply With Quote
Old 06-24-2011, 08:29 AM   #5
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Location: pennsylvania
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
franklin cardona is on a distinguished road
Default

I changed out vacum lines . she ran good for 35 miles then poof. she stopped . I will look into the crank shafy sensor and Maf senor thanks everyone ...
franklin cardona is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2011, 05:37 PM   #6
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Location: pennsylvania
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
franklin cardona is on a distinguished road
Unhappy buick regal 3.8 HHHEELLLLPPPPP! please

I picked up a (MAF) mass air flow sensor and rpm sensor. I have not installed the due to the price it cost me . if they would not work to solve them problem I would be heated.does anyone have in put to this situation and should i put in the mass air flow sensor?
Thanks
Franko
franklin cardona is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2011, 12:34 PM   #7
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Location: pennsylvania
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
franklin cardona is on a distinguished road
Default

I replaced the mass air flow (maf) and rpm sensor on the trottle body.... 92 miles and she has not turned off or she did not get hot after turning off the engine,she started up without any problems .. I hope that was the cause.. we will find out ... thank you everyone for your input .... we might have solved it ?? thanks steve tee..
franklin cardona is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2011, 11:01 PM   #8
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Location: pennsylvania
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
franklin cardona is on a distinguished road
Default

just came back from new york city visiting my mother from york pennsylvania ..432 miles round trip .. no problems ... again thanks a bunch for your tips ...
franklin cardona is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2011, 11:07 PM   #9
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Location: pennsylvania
Posts: 31
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
franklin cardona is on a distinguished road
Default

all in all i changed out spark plugs and cables, oil change and trans fluid change. coolent flush .fuel filter.a/c relay and fuel relay 3 fan relays and 2 coolent switches,thermostat,ignition module and 3 ignition coils,vacum hoses ,PCV ,air filter added to full tank octane 93 cleaner, and still acted up untill I replaced mass air flow and the 3 switches to trottle body.... bingo over 400 miles with no problems.. hope it stays this way .....
franklin cardona is offline   Reply With Quote
Old 06-26-2011, 11:59 PM   #10
Senior Member
Certified GM nut
 
2k2cse's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: Newfoundland, Canada
Posts: 2,112
Thanked 18 Times in 17 Posts
2k2cse has a spectacular aura about2k2cse has a spectacular aura about
Default

Good to hear you have the problem solved! Thanks for reporting back with everything you replaced for anyone else who might have a similar problem in the future.
2k2cse is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1990 Buick Regal GS 3.1 multi-P running rough help:( Buick455 Buick 4 05-18-2015 10:36 PM
04 buick regal head unit installation, need help jeffwest90 Audio (and aftermarket electronics) 13 05-15-2014 07:15 AM
1997 Buick Regal GS No Start, need help viniepooh Buick 3 10-20-2012 05:18 AM
98 Buick Regal GS Code P0303 Misfire HELP! Rawben Buick 22 09-20-2011 08:09 AM
94 Buick Regal motor in a 94 Bonneville? Please help... ab420 1992-1999 4 11-09-2006 02:45 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 04:51 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.