1995 Riviera transmission - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Buick When starting new posts, please specify YEAR, MAKE, MODEL, ENGINE type, and whatever modifications you have made.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-22-2008, 11:48 AM   #1
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
jamie is on a distinguished road
Default 1995 Riviera transmission

I've got a 1995 Buick Riviera, Supercharged 3.8L series I. The transmission is failing, I believe.

I've lost the use of reverse and overdrive.

I believe I do have 1-2-3 gears, though only when the engine light comes on. Generally the light comes up when I start the car, stays on for a few seconds and then goes back off. I've got to rev up the engine for no more than a minute (with a few exceptions) to get it to come back on, and then the car will pull away again.

This all seemed very convicting, though the other day when I was fighting my way to a store, the light went off and instead of the usual loss of drive, it shifted into OD, cruise worked, and the car felt like it used to. That lasted for most of the drive, though when I stopped to turn onto my street, I lost my movement, and it took awhile to get it back.

I've checked the tranny fluid, and ran an OBD reader on it when the light was on. It claimed that I had a failed speed sensor, though my speedometer hasn't acted up in the least. I'd like to think its something simple, a loose plug, for example, though I can't seem to find anything that appears awry.

The trans is specific to the 95 year and supercharged edition, though I can't imagine that its much different than any other 4T60E transmission, have any of you experienced this downer?
jamie is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2008, 11:10 PM   #2
Senior Member
Posts like a Supercharger
 
Join Date: Sep 2007
Location: Kansas City Mo
Posts: 178
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dscott2000 is on a distinguished road
Default

Try changing the transmission fluid and filter. Sounds to me that the filter may be plugged up and not circulating the fluid properly. If that doesnt work then change the sensor mentioned.
dscott2000 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Where is the !M*^@ blower motor on a 1995 Buick Riviera? OLDsman105 Buick 10 08-21-2012 10:41 PM
1995 Buick riviera starting problems 95riv Buick 3 12-28-2007 01:09 AM
1995 Riviera Obd 1 or 2? OLDsman105 Buick 10 05-05-2007 02:04 PM
Blower motor for 1995 riviera OLDsman105 Buick 2 11-03-2005 05:32 PM
Does the 1995 Buick Riviera have the 3800 Series II motor? zo6vette 1992-1999 10 06-09-2005 10:08 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 07:45 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.