Factory Radio Question - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


Audio (and aftermarket electronics) This is your place for alarms, remote starters, to brag about your system, exaggerate your db levels, or simply ask questions for stock or aftermarket audio. No Flames! (except from roasted amps)

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-19-2010, 09:35 AM   #1
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: Kendal, Ontario
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Felix The Cat is on a distinguished road
Default Factory Radio Question

Just a real quick question, my factory deck is pretty well dead but every once in a while it cuts back in for 5 minutes or so. So my question is this, is it the radio that is screwed or the wiring(or something else)? I am gonna replace it with an aftermarket unit but want to make sure it isn't the wiring or something like it that is causing my issues. Thanks in advanced. Oh ya it is a 2000 Bonnie SE.

Mike
Felix The Cat is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2010, 10:05 AM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
raptor660's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Eaton Rapids MI
Posts: 2,964
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
raptor660 is on a distinguished road
Default

well it could be a couple of different things. your factory amp could be cutting out or your wiring harness behind the head unit might not be making a good connection. are u loosing the lights on the radio also when u loose sound? do u loose power or sound?

Either way its not a bad idea to upgrade your stock stereo. A cheap $150 Pioneer Head unit and cheapish 2 or 3way speakers will sound much better than the stock setup. I'm not sure what GM issue was, maybe their designers were hearing impaired. But there wasn't one GM stereo system that had good sound quality. Not even the Monsoon or Bose. But if u get into a ford with a Mach Audio System u would be impressed, (my dads Expedition had a Subwoofer built into the rear and it actually knocked, and u could hear it from the outside).
raptor660 is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2010, 10:55 AM   #3
Artist
True Car Nut
 
yutzybrian's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: USA
Posts: 5,283
Thanked 48 Times in 35 Posts
yutzybrian is a splendid one to beholdyutzybrian is a splendid one to beholdyutzybrian is a splendid one to beholdyutzybrian is a splendid one to beholdyutzybrian is a splendid one to beholdyutzybrian is a splendid one to beholdyutzybrian is a splendid one to behold
Default

Quote:
Originally Posted by raptor660 View Post
well it could be a couple of different things. your factory amp could be cutting out or your wiring harness behind the head unit might not be making a good connection. are u loosing the lights on the radio also when u loose sound? do u loose power or sound?
No amp on the SE
yutzybrian is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2010, 11:18 AM   #4
Senior Member
True Car Nut
 
raptor660's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Eaton Rapids MI
Posts: 2,964
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
raptor660 is on a distinguished road
Default

some SE'* came with the Bose system I believe
raptor660 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2010, 03:01 PM   #5
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: Kendal, Ontario
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Felix The Cat is on a distinguished road
Default

No amp, just the plain jane stereo. It has no display lights anytime, but it does lose power when it cuts out.
Mike
Felix The Cat is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2010, 04:29 PM   #6
-- SITE DONATOR --
True Car Nut
 
ymmot04's Avatar
 
Join Date: May 2009
Posts: 4,638
Thanked 5 Times in 4 Posts
ymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of lightymmot04 is a glorious beacon of light
Default

Does anything else lose power? Does the clock reset on the radio?
ymmot04 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2010, 11:33 PM   #7
Junior Member
Posts like a Ricer Type-R
Thread Starter
 
Join Date: Mar 2010
Location: Kendal, Ontario
Posts: 19
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Felix The Cat is on a distinguished road
Default

No display at all on the radio ever. Nothing else seems to lose power that I notice anyways.
Felix The Cat is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2010, 11:39 PM   #8
Senior Member
True Car Nut
 
raptor660's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Eaton Rapids MI
Posts: 2,964
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
raptor660 is on a distinguished road
Default

I would say loose wiring harness.
raptor660 is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Upgrading from factory tape player to factory CD player ComfyCar Audio (and aftermarket electronics) 10 04-17-2005 09:05 PM
Factory Radio problem iRocco 2000-2005 3 08-19-2004 11:40 PM
switching from factory Tape to Factory CD player SSEimatt93 Audio (and aftermarket electronics) 2 07-17-2003 02:22 PM
Removing factory radio, help! 89BonnieLE 1987-1991 9 02-08-2003 07:30 PM
factory radio baccala 1992-1999 16 09-30-2002 02:12 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 10:52 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.