tach and spedo gauges at 0 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-25-2006, 04:20 PM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2005
Location: Ebensburg, PA
Posts: 45
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
razyfoo is on a distinguished road
Default tach and spedo gauges at 0

So i tried to look for similar items on here... maybe i just cant read, but i couldnt find anything... When i drive now, my gauges will frequently drop to zero and bounce back to their proper place (speedometer and tach). Sometimes they will actually stay at zero for about 30-90 seconds. I have no clue what could cause this. Thanks for any input!
razyfoo is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2006, 04:41 PM   #2
Senior Member
Certified Car Nut
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 19,756
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
1993 SLE is on a distinguished road
Default

toastedoats had a problem simialr to yours....

we will wait till he jumps in
1993 SLE is offline   Reply With Quote
Old 05-25-2006, 05:49 PM   #3
Senior Member
True Car Nut
 
toastedoats's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Fitchburg Ma _ToastedRice_
Posts: 6,837
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
toastedoats is on a distinguished road
Default

i have a flaky tach caused by an intermittant Crank Sensor issue.. It doesnt affect my speedo, and never starts working again until the next start cycle...

to me it sounds like maybe you have an intermittant connection for teh data buss in the rear of teh cluster. try pushing in on the guages to see if it affects the symptoms, we have had a couple people with issues that the ribbon cable connector wasnt seated properly causeing intermittant IPC problems
toastedoats is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2003 buick rendevouz spedo stepper motor tsaw5500 Buick 2 11-25-2014 08:20 AM
SPEDO CLUSTER REPAIR PLEASE HELP! Q 2000-2005 4 08-02-2007 09:54 AM
My new Spedo... Tach added ReallyAGXP Lounge 12 07-01-2007 09:32 PM
Top Mounted Brake Light and a Spedo Question. Moses66 1992-1999 10 02-13-2006 04:04 PM
my spedo took a crap Ransackless 1987-1991 5 11-05-2005 01:05 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 12:09 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.