No windows working or power locks??? - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 05-06-2009, 11:48 AM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 79
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
pumpedTSI is on a distinguished road
Default No windows working or power locks???

I just bought a 2000 bonneville and discovered the following..............only my drivers window works, I can hear the other windows "click" at each door when I push the down button on the drivers door master control but nothing works............along with this, the power locks are acting up......they will lock from master control but will not unlock..........any ideas?? Does the "click at each door mean my regulators/modules are ok??? Are these issues related? Also the horn dont work. related? All fuses were checked under rear seat and engine compartment and are OK. Need damn windows and door locks......



Another item.........passenger floor is soaked with no rain or car wash recently... I'm thinking AC drain blocked or loose since its been hot and humid and AC has been running continuous...............where exactly is it so I can check?

P.*. I'm aware via search of the 2000 model door leak issues and will handle that seperate before it rains.......
pumpedTSI is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 08:01 PM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
Purplehazeir's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Arlington, WA
Posts: 7,979
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Purplehazeir is on a distinguished road
Default

So a wet passenger floor can mean one or two things. A plugged or dirty evaporator, or a plugged or disconnected sunroof drain. Check this post out on cleaning the evap https://www.gmforum.com/t278997/

As for the DDM (drivers door module) and the door/window issue...we tried unsuccessfully to 100% determine a similar problem and suggested a Tech II scan from a dealer. It might be a communication link issue, a DDM or another DM.
Purplehazeir is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 08:05 PM   #3
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

If the water is more towards the front foot area that'* the EVAP drain. The write up Purple posted will help you find that drain.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 09:22 PM   #4
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 79
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
pumpedTSI is on a distinguished road
Default

Thanks for the replies guys..............UPDATE........I picked up a window motor today and plugged it into the connector at each door and the test motor ran at all doors so each motor IS getting power. I removed each window motor and tested each one and they all ran just fine so maybe its the window up/down drive assembly?? I also noticed that the motors all run fairly slowly............is that normal?

BTW, also noticed my power drivers seat is'nt working either............anything common to all these (windows, seat, horn) ???
pumpedTSI is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 09:27 PM   #5
Senior Member
True Car Nut
 
Purplehazeir's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Arlington, WA
Posts: 7,979
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Purplehazeir is on a distinguished road
Default

The common element would be a ground. If you have water on the floor, you might have had a problem for awhile and have some corrosion in wires that run under the carpet and seats.

Check this thread out and see if its of any help : https://www.gmforum.com/t274001/
Purplehazeir is offline   Reply With Quote
Old 05-06-2009, 09:41 PM   #6
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 79
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
pumpedTSI is on a distinguished road
Default

Thanks man...........I had already read that thread on the corroded splice under the drivers seat and have actually exposed that splice and it is fine with zero corrosion........its the passenger side thats wet and theres about 1/4" of water around the base of the battery..........on another note....where the hell is the bolt that holds the outer rear of the drivers seat in place, I got the other 3 bolts out that were torx heads....where is the 4th bolt? I hate to keep adding stuff but the windshield washers aint working either......

Last edited by pumpedTSI; 05-06-2009 at 09:47 PM.
pumpedTSI is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 12:58 AM   #7
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 79
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
pumpedTSI is on a distinguished road
Default

another update......... I removed my drivers side rear regulator (what a pain) and it "seems" ok but just a little stiff........I then tried to run the motor by itself but no go and my good test motor wont run either...so what now?
pumpedTSI is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2009, 01:19 AM   #8
Senior Member
True Car Nut
 
Purplehazeir's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Arlington, WA
Posts: 7,979
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Purplehazeir is on a distinguished road
Default

With all the electrical issue you are having, I'm not sure that we can get anything figured out here for you. I had recommended getting a Tech II scan done at the dealer. The scan can pinpoint the problem areas, which with our cars, all can be related to a single module or data link.
Purplehazeir is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2005 SE without locks/windows working drivehard 2000-2005 11 12-22-2009 03:54 PM
Rear door locks and power windows stopped working arfin Everything Electrical & Electronic 5 10-18-2008 08:59 PM
Power Locks and Windows stopped working. All but Driver side wug 2000-2005 1 02-11-2006 06:39 PM
Power seats and locks not working, windows still work, Fuse? Goo551 1992-1999 1 01-21-2006 06:53 PM
windows,locks,power seats not working TJ'sblackbonne Everything Electrical & Electronic 5 10-08-2005 03:02 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 05:30 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.