Lights on but car will not start HELP!! - Page 2 - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-05-2007, 10:53 PM   #11
Senior Member
True Car Nut
 
Join Date: Jul 2004
Location: Grand Rapids, Mi
Posts: 5,656
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Archon is on a distinguished road
Default

If it was the bolt for the grounding strap that seemed to make the difference, remove the bolt and clean it and the threads in the body as well as you can. I added a star washer under the strap to be able to bite through the paint for a better ground. Add some dielectric grease before putting it back together. See if the problem stays away after that.

If not, then the ignition switch is a possibility. GM has issued a TSB for it.

Quote:
Bulletin No.: 00-08-49-015

Date: November, 2000
Subject:
Intermittent No Start/No Crank
(Replace Ignition & Start Switch Assembly)

Models:
2001 Oldsmobile Aurora

2000-2001 Pontiac Bonneville
Condition
Some customers may comment that the ignition and start switch assembly in the above listed vehicles may not operate properly resulting in an intermittent no start/no crank condition.

Cause
This condition may be due to plastic particles interfering with the electrical contacts of the ignition switch assembly.

Correction
An improved ignition switch assembly, P/N 25721650, is now available from GMSPO.
We're here to help - so, post whatever problems you have and we'll do our best to help.
Archon is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2007, 07:06 PM   #12
Member
Posts like a V-Tak
 
Join Date: Mar 2004
Location: Buckeye State
Posts: 49
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
cowboy is on a distinguished road
Default

Man I really appreciate this forum, such a great bunch of people. My car had this problem got in and dead nada nothing!! Looked on the forum got some answerers! Turned out my battery was shot! Today drove home parked the car everything was fine, my son went to start the car later and nothing!! Checked the forum got some answers bam my cable was lose! Tightened is up everything ok! Love this forum!!
cowboy is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
car cranks but will not start karbear 2000-2005 2 03-24-2009 11:49 PM
Lights, but not head and tail ones.. help please.. mustangFWL Detailing & Appearance 0 11-04-2008 11:18 PM
car cranks but will not start showshocka2k 1992-1999 11 03-14-2007 05:22 PM
But But But John Deere Boy Lounge 8 07-09-2005 12:05 PM
not good. NOT GOOD. (hit and run, not bad-BAD, but not good) repinS General GM Chat 13 11-26-2004 11:35 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 01:04 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.