just got a 01 bonneville needs some help. - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-20-2011, 12:42 AM   #1
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
acoers is on a distinguished road
Default just got a 01 bonneville needs some help.

Just got the 01 bonneville home. Noticed that the oil pressure gauge is always maxed out and also the coolant guage is always at 200. Any help on why i got issues with these would help. Also the right turn signals blinks real fast, and both bulbs are good. I figured it was the bulbs but not, maybe its the fuse??
acoers is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 02:47 AM   #2
Senior Member
True Car Nut
 
MouSe's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Atlanta
Posts: 5,988
Thanked 2 Times in 2 Posts
MouSe is on a distinguished road
Default

The oil pressure is the oil pressure sending unit. Just a sensor on the side of the block that'* gone bad.

The others, I'm not so sure about.
MouSe is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 03:28 AM   #3
Senior Member
Certified GM nut
 
SignOfZeta's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: New Milford, CT
Posts: 2,284
Thanked 16 Times in 13 Posts
SignOfZeta has a spectacular aura aboutSignOfZeta has a spectacular aura about
Default

Welcome to GM Forum! If you've got a few minutes, zip over to the Introductions section and say hello.

Quote:
Originally Posted by acoers View Post
Also the right turn signals blinks real fast, and both bulbs are good. I figured it was the bulbs but not, maybe its the fuse??
This most commonly happens when you (or a previous owner) install LED turn signal bulbs instead of incandescents. Barring that, you may have a defective flasher module.

Also, I moved your thread into the 2000-2005 Bonneville section. We used to be BonnevilleForum.com, so there'* a whole treasure trove of Bonnie knowledge here for you.

Last edited by SignOfZeta; 06-20-2011 at 03:29 AM. Reason: Moved the thread.
SignOfZeta is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 08:05 AM   #4
DINOSAURUS BOOSTUS

Expert Gearhead
 
BillBoost37's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Enfield, CT
Posts: 41,391
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
BillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of lightBillBoost37 is a glorious beacon of light
Default

I'm in agreement. The oil pressure sending unit/oil pressure switch is likely the cause on the oil. As for the coolant. The thermostat should be a 195F and 200 on the gauge is abotu right. Unless this is when the car is cold etc?
BillBoost37 is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 10:00 AM   #5
Senior Member
Posts like a 4 Banger
 
chris slee's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: clinton twp,mi
Posts: 133
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
chris slee is on a distinguished road
Default

u have a bad oil sending switch like the others said and a bad bulb or turn signal relay or fuse but try the turnsignal relay or the other onwer couldve put leds in it and never put a load equlizer that could also cause the prob with the blinking in ur turn signals and for the temp gauge running 200 is normal inless u put a cooler stat in it or are u saying its stuck at 200?
chris slee is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 10:17 AM   #6
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Before you go and replace the oil pressure sender, make sure it'* plugged in. Max pressure is no signal.
Danthurs is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 02:04 PM   #7
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
acoers is on a distinguished road
Default

yeah checked the oil pressure unit it was plugged in, i unplugged it and plugged it in to see if it would do anything but it didnt. also where is the turn signal relay at? And also my mother in law had the car so she didnt put no led'* in it
acoers is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 05:39 PM   #8
Senior Member
Posts like a 4 Banger
 
chris slee's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Location: clinton twp,mi
Posts: 133
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
chris slee is on a distinguished road
Default

mine oil sending unit did the same thing and was maxed out to full pressure and replaced it and was fine but its a pain if u dont have the right socket and if u do replace when ur pluging it in make sure u dont bend the lil needles in the connector or itll be a pain to pulg it in and have to take it out again thought that might help u cause i have had the smae prob its pretty commoon on these cars and the turn signal relay is under the dash on the drivers side
chris slee is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 07:03 PM   #9
Junior Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
acoers is on a distinguished road
Default

ill probably do it when i change the oil here soon. i imagine that if i did it now ill have oil pouring on me. But i got the turn lights fixed tooked out the front right one and the two wire in it were touching, so i just replaced it with a new one and it works fine. so now i just got the oil sending unit to replace and figure out why the coolant is always at 200 degrees. And i noticed that when i slow down the car vibrates pretty bad so i figure its rotors are warped.
acoers is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2011, 07:04 PM   #10
Retired Senior Admin

Expert Gearhead
 
Danthurs's Avatar
 
Join Date: May 2006
Location: Sheboygan Wisconsin
Posts: 29,661
Thanks: 0
Thanked 16 Times in 13 Posts
Danthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to allDanthurs is a name known to all
Default

Only a small amount of oil will come out.
Danthurs is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
UGGH!! I just got the news, it needs a trans overhaul.... Lytninrod 2000-2005 12 07-13-2010 05:28 PM
Newbie needs some help.. canadianssei 1992-1999 22 10-03-2009 09:22 AM
Need some help. Major body work needs to be done. DemonKnightDK Detailing & Appearance 2 02-24-2004 01:14 PM
'92 Bonneville SSEi novice who needs some help Brandon 1992-1999 8 12-22-2002 02:15 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:28 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.