Instrument cluster completely dead after dash removal - GM Forum - Buick, Cadillac, Chev, Olds, GMC & Pontiac chat


2000-2005 Discuss your 2000-2005 Bonneville SE, SLE, and SSEi Please use General Chat for non-mechanical issues, and Performance and Brainstorming for improvements.

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-14-2015, 09:37 PM   #1
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
dancssei's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Georgia
Posts: 52
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dancssei is on a distinguished road
Default Instrument cluster completely dead after dash removal

Looking for some suggestions on which plugs or components I should look at first. Short story is that I ripped out the dash this weekend to replace the evaporator. Got the dash all reassembled and I have no guages, no illumination on the guages, and no DIC.

I was thinking maybe the plugs are upside down or something wasn't quite plugged in all the way. I have checked most of the fuses that I thought could have blown and the Cluster Integration Module is plugged in. One thing that I did notice is that when I reconnected the battery I did not get the typical whirling/buzzing motor sound up front like normal. The car starts and runs good, just the cluster is completely dead.

Thank you in advance for any suggestions!
dancssei is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2015, 05:50 AM   #2
Senior Administrator








Certified Car Nut
 
Mike's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Location: Horseheads, NY
Posts: 15,649
Thanked 1,001 Times in 777 Posts
Mike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond reputeMike has a reputation beyond repute
Default

Pull the dash back apart and look for any missed connections, grounds etc. Hard to say what you may have done without actually seeing what you done.
Mike is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2015, 02:30 PM   #3
Member
Posts like a V-Tak
Thread Starter
 
dancssei's Avatar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Georgia
Posts: 52
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
dancssei is on a distinguished road
Default

I already have taken it back apart and everything looks right, no ground connections are in the dash.

Can someone verify that the instrument cluster plug wiring comes in from the topside? If the wires come up from the bottom, then I have the plug harnesses in upside down.
dancssei is offline   Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Instrument Cluster Removal jschramm 2000-2005 1 05-19-2011 08:38 PM
1995 SSEi, Electrical Completely Dead RJacques Everything Electrical & Electronic 5 11-25-2008 05:42 PM
Dead laptop, dead iPod, dead life rant wjcollier07 Lounge 24 02-20-2007 07:47 PM
Completely Dead!! 97 Bonneville SSE mvh_2000 1992-1999 8 10-17-2004 03:38 PM
another instrument cluster question egladman 1987-1991 4 07-03-2003 12:53 AM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -4. The time now is 06:13 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.